HomeNieuwsStaking stuurt openbaar vervoer in de war

Staking stuurt openbaar vervoer in de war

Wie morgen de trein wil nemen of het openbaar vervoer in Brussel, moet rekening houden met mogelijk ernstig verstoord verkeer door een staking van de socialistische overheidsvakbond ACOD. Bij De Lijn zou de hinder meevallen, behalve misschien in Antwerpen en Gent.

ACOD organiseert een intersectorale staking tegen de plannen van de regering-Michel met de zware beroepen. Het openbaar vervoer wordt traditioneel het sterkst getroffen door zo’n stakingsdag. Bij spoorwegmaatschappij NMBS riep de socialistische spoorbond op tot een 24 urenstaking vanaf vanavond 22 uur. “Er is risico op zwaar verstoord binnenlands en internationaal treinverkeer, en dat vanaf maandag 26 februari (vanaf 22 uur) tot dinsdag 27 februari (tot 22 uur)”, waarschuwt de NMBS.

Ook de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB verwacht mogelijk sterke hinder. Ze vraagt reizigers om de nodige voorzorgen te nemen en, indien nodig, alternatieve vervoermiddelen te zoeken.

Bij De Lijn lijkt het er echter op dat de hinder in het algemeen zou moeten meevallen, zegt woordvoerster Astrid Hulhoven. Maar in Antwerpen en Gent zou de dienstregeling wel zwaarder verstoord kunnen zijn, voegt ze toe.

Andere sectoren

Ook in scholen en crèches, aan de loketten van gemeentehuizen, in de gevangenissen of nog in de havens kan er hinder zijn. Verder kan de afvalophaling verstoord zijn, of het lokale containerpark gesloten. De krant zal wel in de brievenbussen terechtkomen, stelt bpost, dat niet te veel problemen verwacht.

De koepel van het katholiek onderwijs zei vrijdag nog geen signalen te hebben gekregen van ernstige hinder. In de meeste katholieke scholen zouden de lessen dus vrij normaal moeten verlopen. In het gemeenschapsonderwijs (GO!) zal de hinder morgen pas duidelijk worden.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels