HomeNieuwsLifestyleZo overleef je een festival als je ouder bent dan 25

Zo overleef je een festival als je ouder bent dan 25

Het verschil tussen 20 jaar en 25 jaar oud maakt een groot verschil. Zéker op festivals. Waar je vroeger nog tot zondagochtend door beukte op de after van de afterparty, lig je nu op dag twee al total loss in het gras. Hoe moet je nu verder? Wij geven je vijf tips. 

1. Investeer in een goed bed

‘De Tour win je in bed’, zei de Nederlandse wielrenner Joop Zoetemelk ooit. Hetzelfde geldt voor festivals: dat is immers ook een meerdaagse afmatting met veel pijn, zweet en lijden. Gooi daarom dat flinterdunne Xenos-matje de deur uit en trakteer jezelf op een lekker dik luchtbed.

2. Mijd de partycamping

Vroeger begon je te huilen van blijdschap als je een partytent met gekleurde lichtjes zag, maar nu vervult dat aanzicht je met afgrijzen. Als jij slaapt moet DE MUZIEK ZACHTER EN IEDEREEN ZIJN MOND HOUDEN! Vind daarom de afslag naar de seniorencamping waar andere 25-plussers een vorm van rust proberen te vinden.

3. Prop je EHBO-kit vol

‘Nobody said it was easy’, zo zong Chris Martin ooit op The Hardest Part. Weinig mensen weten dat hij over een driedaags festival zong. Het wordt er allemaal wel makkelijker op je een tasje hulpmiddelen meeneemt. De combi ibuprofen en banaan doet bijvoorbeeld wonderen voor je bonkende kop.

4. Kies je momenten

De eerste keer Pukkelpop is iedereen als een lammetje in een weide. Vijf edities later is van dat enthousiasme weinig meer over en vind je 15 minuten wachten in de rij voor de vega-hamburgers al een lijdensweg. Daarom: kies je momenten. Je kunt niet altijd hard gaan.

5. Treat yoself!

Belangrijkste van alles: treat yoself! Weg met fletse sandwichen en instant cup noodles, weg met dat veel te kleine tentje van de Lidl en weg met 1.639 kilometer lopen over het festivalterrein. Koop in plaats daarvan luxe ontbijtjes met grapefruitsap en schaf de best gerecenseerde tent aan.

 

Het bericht Zo overleef je een festival als je ouder bent dan 25 verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels