Vind ons op

Zita

Zeven tips om het relaxte zomergevoel vast te houden

Lifestyle

Zeven tips om het relaxte zomergevoel vast te houden

September, de maand waarin de zomer weer plaats maakt voor de gewone gezinsdrukte: wekker zetten, sprinten naar school, hollen naar het werk… Voor wie dat vrije zomergevoel nu al mist, komt deze goede raad van pas. Met deze zeven tips van Brabantia hou je je zonnige humeur zalig lang vast.

Tip 1: mealprep in het weekend

Breng je de zeldzame zomeravonden liever buiten door dan binnen? Bereid je maaltijden in het weekend, zo heb je op werkdagen in no time het eten op tafel! Bonustip voor maximaal succes: hou praktische tools bij de hand om alles uit je kooksessie te halen. Zorg dus voor voldoende potten, pannen, snijplanken, keukenaccessoires én bewaardozen.

Tip 2: leg je outfit klaar

Voelt het alsof je wekker altijd veel te vroeg afgaat? Trakteer jezelf op een paar extra minuten in bed door de avond ervoor je kleren te kiezen. Hang je outfit aan een kledingrek om te zien hoe items bij elkaar passen én om ze kreukvrij te houden. Met een vest of legging kan je je favoriete zomerkleding dragen, zelfs als het wat frisser is.

Tip 3: leef je ritmisch uit

Dat deuntje dat je aan je vakantie doet denken, dat nummer tijdens die barbecue of toen je ging zwemmen… Muziek is een geweldige manier om je favoriete zomerherinneringen weer tot leven te brengen. Aan de slag met een zonnige afspeellijst dus! Zet een koptelefoon op en dans terwijl je de was ophangt, zing jezelf door de strijk of kweel erop los tijdens het koken.

Tip 4: houd de smaak van de zomer vast

Kweek je eigen kruiden of laat ze hergroeien vanuit restjes. Denk aan munt of je favoriete Italiaanse kruiden, waarmee je je dagelijkse gerechten die heerlijke vakantietoets geeft…

Tip 5: geniet van de buitenlucht

Zomer voorbij = binnenblijven? Hoeft niet! Je kan meer buiten doen dan je denkt, zoals strijken of je maaltijden voorbereiden. Ook leuk: neem je brooddoos mee voor een lunch in picknickstijl. Zolang het niet regent, kan je naar buiten… en dat geldt ook voor je wasgoed. Droog je was buiten en geniet van die heerlijke geur van schone was.

Tip 6: claim een stukje ochtend

Moeite met opstaan? Een ochtendritueel waarvoor je wel wakker wilt worden, maakt het veel makkelijker om vroeg uit bed te komen. Dus, wat dacht je van een ochtendyoga-routine? Een ochtendrun? Een uitgebreide douche of een leeskwartiertje? Een beetje me-time helpt je om makkelijker de ochtendspits door te komen! Plan voor een echt ontspannen ochtend ook voldoende tijd voor het ontbijt en om je klaar te maken, zeker als je jonge kinderen hebt.

Tip 7: creëer je happy place

Kalm blijven… lukt beter in een rustige omgeving. Met een opgeruimde slaapkamer en badkamer maak je van je huis een happy place. Voorkom uitpuilende kasten en bergen kleren op stoelen door een elegant kledingrek neer te zetten. Makkelijk om je outfits stijlvol te organiseren. En nu je toch bezig bent, verander je badkamer in een oase van rust door al je spullen op te ruimen met de hulp van slimme badkameraccessoires.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/zeven-tips-om-het-relaxte-zomergevoel-vast-te-houden

Meer in Lifestyle

To Top