HomeNieuwsLifestyleWordt jouw viervoeter de mascotte van zijn hondenvoer?

Wordt jouw viervoeter de mascotte van zijn hondenvoer?

Op de verpakking van hondenvoeding staan de schattigste beestjes afgebeeld. Maar wat als jouw eigen hond nu eens schitterde op een pak hondenvoer? Just Russel bezorgt je thuis natuurlijke voeding op maat van je beste vriend mét zijn foto en naam op de verpakking.

Ruim 60% van de Belgische en Nederlandse honden lijdt volgens recent onderzoek aan overgewicht, een probleem dat Louis Mortreu en Renaat Waeles van Just Russel rechtstreeks willen aanpakken. Ze ontwikkelden een uniek computeralgoritme dat voor elke hond op een gebruiksvriendelijke manier berekent hoeveel en welke voeding ze dagelijks nodig hebben.

Algoritme bepaalt dieet

“Er zijn vandaag al heel wat mogelijkheden voor gezonde dierenvoeding. Maar geen enkel merk is gericht op de specifieke noden van je hond”, vertelt Renaat. “Voor hondeneigenaars is het erg moeilijk om de juiste voeding en portie te vinden. Er zijn te veel verschillende soorten en zonder juiste informatie is het onbegonnen werk om rekening te houden met alle eigenschappen van je hond. Het algoritme denkt aan de leeftijd van je hond, het geslacht, de hoeveelheid beweging, de algemene gezondheid, enzovoort. Op basis van die complexe berekening krijgt je hond vervolgens een gepersonaliseerd voedingsplan.”

Het voedingsplan van de Gentse start-up is bovendien enorm dynamisch, want het algoritme berekent voor iedere nieuwe levering opnieuw de juiste porties: wordt je puppy ouder, dan groeit ook het hun persoonlijke voedingsplan mee. “Honden hebben doorheen hun levensjaren andere noden. Van meet af aan was het één van onze hoofddoelen om daarop in te spelen”, aldus Renaat. “De voeding is glutenvrij en bevat een zeer hoog vleespercentage.”

Jouw hond is de ster

Just Russel bestaat nog maar sinds maart, maar heeft door de lockdown heel wat klanten voor zich gewonnen. De start-up levert immers gratis aan huis. “Door de pandemie zijn veel mensen overgeschakeld naar online aankopen”, zegt Louis. “Daardoor kwam onze service nog sterker uit de hoek.”

Bovendien gaat de organisatie voor een persoonlijke aanpak. Via een abonnementensysteem krijg je het voer aan huis, met de naam en foto van je hond op het etiket.

Wie Just Russel wil uitproberen kan nu tijdelijk een gratis gepersonaliseerde testzak bestellen via ​www.justrussel.com.

Het bericht Wordt jouw viervoeter de mascotte van zijn hondenvoer? verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels