HomeNieuwsLifestyleWetenschappelijk bewezen. Regelmatig een glaasje wijn drinken maakt je slimmer

Wetenschappelijk bewezen. Regelmatig een glaasje wijn drinken maakt je slimmer

Een Britse onderzoeker aan de universiteit van Yale heeft ontdekt dat een glas wijn drinken je slimmer maakt. Alcohol zou je helpen bij het oplossen van moeilijke rekensommen. 

Gordon Sheperd, neuroloog en onderzoeker aan de universiteit van Yale, legt in zijn boek ‘Neuroenology: How the Brain Creates the Taste of Wine’ de positieve effecten van wijn uit op onze hersenen. Een daarvan is dat wijn onze grijze massa stimuleert, meer dan bij andere activiteiten. Hij beweert ook dat je sneller een moeilijke rekensom kan oplossen na het drinken van een glaasje alcohol. De reacties van collega-dokters en onderzoekers op het boek is voorlopig nog niet bekend. 

Uitspraken 

Door zijn schrijversdebuut is Sheperd de eerste neuroloog die zichzelf ook wijnproever mag noemen. Ook daar heeft hij een opvallende mening over: “De smaak die je beleeft tijdens het drinken van wijn heeft niks te maken met de druiven, wel met de hersenen van de sommelier. De moleculen in wijn hebben geen smaak, dat laatste gebeurt pas wanneer onze grijze massa gestimuleerd wordt”, aldus Sheperd in een interview met NPR radio.

Het bericht Wetenschappelijk bewezen. Regelmatig een glaasje wijn drinken maakt je slimmer verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels