HomeNieuwsLifestyleVijf cultuurtips voor het weekend

Vijf cultuurtips voor het weekend

Heb je nog geen plannen voor het weekend? Dan zullen deze weekendtips je vast bekoren!

Museum Night Fever

23/2

Zaterdag stijgt de temperatuur in de hoofdstad zienderogen, want dertig Brusselse musea worden dan overvallen door de Museum Night Fever. Ze gooien ‘s avonds hun deuren open en verwelkomen nachtraven voor kunst en geschiedenis, maar ook voor performances, muziek, dans en ander geks. Een lichtzwaardgevecht in het planetarium, een levensgroot potje tafelvoetbal in KANAL of een Amerikaanse game night in het Museum voor Natuurkunde: de nacht is jong en de mogelijkheden zijn eindeloos. Diehard nachtraven duiken achteraf gewoon nog wat dieper de nacht in met een afterparty in C12.

weekendtips
D. Telemans

museumnightfever.be

JEF Festival

23/2 – 10/3

De hele krokusvakantie lang schotelt JEF festival jonge cinefielen de allerbeste jeugdfilms van het moment voor, op niet minder dan zes locaties – Roeselare, Kortrijk, Antwerpen, Brugge, Strombeek-Bever en Gent. En er valt nog heel wat meer te beleven: kinderen mogen acteurs en andere belangrijke mensen ontmoeten, zelf in een interactieve filmstudio duiken, meedansen met Annie en zich uitleven in het medialab. Dit weekend wordt het jeugdfilmfestival alvast afgetrapt met de première van de film Los Bando en een peuterdag, helemaal aangepast aan de allerkleinste filmliefhebbers.

Foto Los Bando

jeffestival.be

Geppetto & the Whales

23/2

Vier jaar na hun debuut ‘Heads of Woe’ stellen de zes leden van Geppetto & the Whales nu een nieuwe langspeelplaat voor, ‘Passages’. Na een paar jaar radiostilte en een lange zoektocht heeft Geppetto & the Whales zichzelf teruggevonden: rijper, vitaler en beter dan eerst. Maar vooral: gretig om weer op een podium te kruipen en hun nieuwe nummers voor te stellen. Het podium van de Roma blijkt bijvoorbeeld uitermate geschikt, deze zaterdag. En dat hun breekbare, weemoedige liedjes uitermate geschikt zijn voor een donkere winteravond is ook geen toeval.

Foto Facebook Geppetto & The Whales

roma.be

Same Same but Different

Nog t.e.m. 2/3

Met het internationale festival Same Same but Different staat de Gentse Vooruit stil bij universele vraagstukken rond kolonisatie en dekolonisering, identiteit en geopolitieke economie. Er zijn gesprekken, films, performances, dansvoorstellingen, installaties en theatervoorstellingen: het festival focust op kunstenaars uit het Afrikaanse continent en uit de Afrikaanse diaspora in België, maar opent ook deuren naar andere delen van de wereld.

Foto Campo

vooruit.be

Artefact

nog t.e.m. 10/3

Foto Maarten Vanden Eynde

Artefact is een jaarlijkse tentoonstelling en een festival in Leuven, waarin hedendaagse kunst, actualiteit en maatschappelijke uitdagingen elkaar vinden. Dit jaar draait alles rond Parallel crossings: beweging als deel van de natuur. Tijdens de tentoonstelling worden pendelaars flikkerende lampjes, maakt een stalen pendulum tekeningen in het zand en mag je zelf spelen met opplooibare houten panelen op de vloer. Het soundprogramma laat je dan weer genieten van bijzondere concerten en andere geluiden, terwijl een resem lezingen, workshops, films en performances je helpen om nog dieper in het thema te duiken.

artefact-festival.be

Het bericht Vijf cultuurtips voor het weekend verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels