HomeNieuwsLifestyleVier signalen dat je te lang slaapt

Vier signalen dat je te lang slaapt

Niets is zo fijn als een heerlijk nachtje doorslapen. Maar wist je dat je van te vaak en te lang slapen allerlei gezondheidsproblemen kunt krijgen? Heb je last van deze symptomen? Dan lig je misschien iets te vaak in bed. 

Hoofdpijn

Wanneer je nog in bed ligt terwijl je zou moeten ontbijten kan je door een lage bloedsuikerspiegel, uitdroging of gebrek aan vitamines hoofdpijn krijgen.

Je bent suf 

Je bent fysiek wel aanwezig, maar je geest zit op een totaal andere planeet. De kans is groot dat je regelmatig op dit uur nog in bed ligt. Probeer je routine te verschuiven en voortaan iets vroeger op te staan. Je zal zien dat je je frisser gaat voelen.

Geheugenverlies 

Heb je het gevoel alsof je geheugen een zeef is? Volgens onderzoekers aan de universiteit van Harvard blijkt dat overmatig slapen een negatieve invloed heeft op je geheugen. Uit een onderzoek bij de slaapgewoonten van vrouwen tussen 1986 en 2000 werd er ook gekeken naar het geheugen en het denkvermogen. Wat bleek? De vrouwen die te veel sliepen deden het een pak slechter op de geheugentesten dan de dames die gewoon acht uur per nacht sliepen.

Gewichtsproblemen

Wetenschappers zijn er nog niet over uit hoe het komt, maar er is wel degelijk een verband tussen toenemend gewicht en te veel slapen. Het was een studie van de universiteit van Glasgow die het verband tussen de twee ontdekte.

Het bericht Vier signalen dat je te lang slaapt verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels