HomeNieuwsLifestyleTwee op de drie kattenbaasjes spenderen liever tijd met kat dan met...

Twee op de drie kattenbaasjes spenderen liever tijd met kat dan met vrienden

De band tussen kattenbaasjes en hun trouwste viervoeter valt niet te onderschatten. Het feit alleen al dat je een wezentje in huis neemt dat zowat volledig van jou afhankelijk is en waarvoor je bereid bent om opofferingen te doen (je kan toch niet zomaar een weekendje naar de Ardennen als Minoes dan alleen achterblijft?), zegt genoeg. Maar daar stopt het niet.

Het Amerikaanse kattenbakmerk Fresh Step ondervroeg kattenbaasjes naar aanleiding van de Internationale Kattendag over hun poezelige gewoontes. En daaruit blijkt dat veel mensen meer tijd besteden aan hun miauwende viervoeter dan aan hun vrienden.

Fotoalbum

Gemiddeld zouden kattenbaasjes maar liefst twintig uur per week doorbrengen met hun kat. Dat komt neer op 1016 uur per jaar – niet niks dus. Die tijd gebruiken ze uiteraard om hun poes te verzorgen en eten te geven, maar ook om te knuffelen en zelfs om met hun kat te praten. Voor twee op de drie ondervraagden betekent dat concreet dat ze hun kat vaker zien dan hun vrienden en 84% beschouwt zijn of haar viervoeter als een volwaardig lid van de familie. Al die quality time resulteert trouwens ook in een uitgebreid fotoalbum. De gemiddelde katteneigenaar zou niet minder dan zeven foto’s per dag nemen van poeslief. Zo zie je maar: in iedereen zit een kattenvrouwtje verborgen.

Het bericht Twee op de drie kattenbaasjes spenderen liever tijd met kat dan met vrienden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels