HomeNieuwsLifestyleSnurk. Dutjes verlagen de bloeddruk

Snurk. Dutjes verlagen de bloeddruk

Niets zo leuk als een middagdutje, maar vaak voelen we er ons toch schuldig bij. Zo’n slaapje duurt vaak toch langer dan gepland en is puur tijdsverlies. Of niet? Wetenschappers hebben ontdekt dat een dutje wonderen doet voor je gezondheid. Eindelijk een goed excuus om door de dag even in bed te kruipen!

Hypertensie

Dokters aan het algemeen ziekenhuis van Asklepieion in de Griekse stad Voula onderzochten 212 patiënten. Daaruit bleek dat een dutje van een uur op natuurlijke wijze de bloeddruk verlaagt. Aangezien hypertensie (oftewel een hoge bloeddruk) onder andere een hartstilstand en beroerte in de hand kan werken, betekent dat dat een dutje goede gevolgen heeft voor je algemene gezondheid.

Minder zout, minder alcohol, meer dutjes

De testpersonen kregen tijdens hun slaapje van een uur tijd allen een bloeddrukmeter aan. Die liet zien dat hun bloeddruk dankzij het dutje daalde met 3 mmHg. Het heeft dus even veel invloed als andere veranderingen in levensstijl, zoals minder zout eten of minder alcohol drinken. Als je even tijd hebt voor een dutje, doe je dat dan ook best.

Het bericht Snurk. Dutjes verlagen de bloeddruk verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels