Vind ons op

Zita

Snotteren in de herfst? Zo voorkom je het

Lifestyle

Snotteren in de herfst? Zo voorkom je het

Geen zin in een herfstdip? Wil je het snotteren tijdens de aankomende maanden voorkomen? Onder het mom van ‘alle kleine bee(s)tjes helpen’, laten wetenschappers van de Universiteit van Oregon weten dat je je ramen wat vaker open moet zetten. Ook als het koud is.

Tijdens de herfstmaanden spendeer je veel tijd binnenshuis, waardoor je in aanraking komt met huisstof. Hierbij zitten verschillende bacteriën, waaronder ziekteverwekkers als pathogenen. Wat blijkt? In donkere ruimtes vermenigvuldigd zo’n 12 procent van deze bacteriën zich in het huisstof. In kamers met daglicht gaat dit om 6,8 procent en kamers met uv-licht 6,1 procent. Wil je deze ziekteverwekkers zo veel mogelijk voorkomen? Zet dan af en toe je ramen open: op deze manier krijg je het meeste uv-licht binnen.

Luchtwegaandoeningen

De bacteriën in verduisterende ruimtes worden vaak gelinkt aan luchtwegaandoeningen en ademhalingsproblemen. In kamers met daglicht, vind je deze beestjes minder. Dus, jouw taak als je ’s ochtends wakker wordt? Meteen naar die ramen rennen!

Het bericht Snotteren in de herfst? Zo voorkom je het verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top