HomeNieuwsLifestyleRaad eens hoe vaak mannen hun handen wassen na een toiletbezoek?

Raad eens hoe vaak mannen hun handen wassen na een toiletbezoek?

Denk je wel eens twee keer na voordat je iemand een hand geeft? Wel, terecht. En al zeker als het een man is, zo blijkt.

Weet je nog, die ene les biologie waarin de leerkracht een microscopisch beeld liet zien van een gewassen en ongewassen hand na een toiletbezoek? Het verschil was walgelijk groot. Dus zou je denken dat iedereen zijn of haar handen netjes wast na elk bezoekje aan het gemak. Niet dus.

Onderzoeksbureau YouGov kwam tot de vaststelling dat maar liefst één op de drie heren ‘vergeet’ zijn handen te wassen na een zitting in het kleinste kamertje. Vrouwen zijn een stuk hygiënischer, met ‘slechts’ 18% niet-wassers.

Bacteriën

Doen ze het niet uit luiheid? Onderschatten ze de hygiënische impact? Zijn ze allergisch aan zeep? Allemaal mogelijk, maar toch moet benadrukt worden hoe belangrijk handen wassen na een toiletbezoek is. Het is één van de meest efficiënte manieren om je te beschermen tegen ziektes. De zeep beperkt het aantal bacteriën dat op je handen blijft zitten aanzienlijk.

Was je je handen niet graag, gebruik dan een desinfecteergel met minstens 60 procent alcohol. Daar krijg je de bacteriën ook mee klein.

Het bericht Raad eens hoe vaak mannen hun handen wassen na een toiletbezoek? verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels