HomeNieuwsLifestylePendelaar Pieter: “De typische bosgeur geeft me een energieboost”

Pendelaar Pieter: “De typische bosgeur geeft me een energieboost”

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan Pieter, een 29-jarige business process controller.

ZICHT

Met steden als Brussel, Gent en Antwerpen zijn we echt gezegend in België. Je vindt er architectuur van verschillende eeuwen door elkaar, heel eclectisch, maar op een bepaalde manier past het ook weer bij elkaar. Ik vind Gent een van de mooiste steden. Misschien omdat ik er zelf woon. Ik hou van het tegelijk stedelijke en dorpse gevoel. Zelf woon ik in Ledeberg. Dat lijkt soms echt een dorp, maar toch zit je hier vlakbij het centrum waar altijd vanalles te doen is, zonder dat het overweldigend wordt.

GEHOOR

Ik werk op een landschapsbureau en dan helpt muziek om toch je eigen ruimte te creëren en je af te zonderen. Vroeger luisterde ik vooral naar indiemuziek, maar dankzij vrienden die heel erg met muziek bezig zijn pik ik vanalles op en leer ik nieuwe artiesten kennen. Al vind ik stilte ook belangrijk om even tot rust te komen. We worden constant gebombardeerd met geluid en met je telefoon kan je altijd en overal muziek beluisteren. Ik kan perfect thuiskomen en eten of een boek lezen zonder muziek op de achtergrond.

SMAAK/SPRAAK

Aan het einde mijn studententijd deed ik mee aan Dagen Zonder Vlees, nadat ik de impact ontdekte van wat we eten op onze voetafdruk. Mijn levenskwaliteit verminderde niet door minder vlees te eten, dus ben ik vegetariër geworden. Nu eet ik ook meer veganistisch. Dat voelt goed voor mij, ik hoef niemand anders te overtuigen. Mijn huisgenoot heeft veel meer aanleg voor koken dan ik. Als ik hem bezig zie kan ik daar wel van genieten. Zelf hou ik wel van lekker eten, maar het is minder belangrijk voor mij.

REUK

Ik hou van boswandelingen en die typische bosgeur. Dat frisse gevoel in je neus kan me echt een energieboost geven. In de stad mis ik dat wel. Er zijn wel natuurgebieden in Gent, maar die zijn meer open en liggen vaak naast de snelweg. Daarom vind ik het leuk om nog regelmatig naar Torhout terug te keren, waar ik ben opgegroeid. Daar zijn twee grote bossen, toch naar Vlaamse normen. Ik heb er nog veel vrienden. Om bij te praten vind ik het wel leuk om dan samen met een vriend een boswandeling te maken.

TAST

Vorig jaar heb ik op reis naar de Canarische Eilanden voor het eerst kitesurfen en golfsurfen uitgeprobeerd. Ik vond het heel leuk om de kracht van de natuur te voelen tijdens die sporten. Bij golfsurfen voel je de golven nog onder je bewegen, ook als je alweer met je voeten op het zand staat. Bij kitesurfen voel je echt de kracht van de wind. Dat wil ik zeker nog doen. Tegen de wind in fietsen heeft ook iets heroïsch. Die uitdaging en de kracht van de natuur doen je even een beetje een flandrien voelen. (lacht)

ZESDE ZINTUIG

Mijn interessegebied is heel groot. Ik ben heel nieuwsgierig op veel domeinen. Dat helpt soms om verbanden te zien tussen dingen, zowel op werkvlak en in mijn persoonlijk leven. Ik probeer ruim te lezen en ruim te denken. Dat is niet altijd makkelijk. Vaak volg je vooral je eigen redenering, terwijl het belangrijk is om open te staan voor de denkwijze van een ander. Daarom vind ik tweegesprekken interessanter dan discussies, dan kan je echt luisteren naar de ander, zonder te focussen op tegenargumenten.

Tekst Pieter Lantsoght, Foto Janne Vanhemmens

Het bericht Pendelaar Pieter: “De typische bosgeur geeft me een energieboost” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels