HomeNieuwsLifestyleOp dit festival zijn vrouwen niet welkom

Op dit festival zijn vrouwen niet welkom

In Sint-Joris-Weert vindt in september wel een heel speciaal feestje plaats. Het eerste Belgische MannenFestival wordt er georganiseerd. Zoals de naam al suggereert zijn vrouwen niet toegelaten. Ook alcoholische drankjes krijg je er niet.

Het festival duurt drie dagen en is in het midden van de natuur. “We willen dat mannen zich op ons festival mentaal kunnen opladen en zich kunnen ontwikkelen”, vertelt organisator Erik Habraken aan Het Nieuwsblad. Het event zal allesbehalve een drinkfeestje worden, alcohol is er namelijk uit den boze. “Als je met de wagen rijdt, drink je toch ook niet? Anders verlies je de controle. Hetzelfde geldt voor wie bezig is met persoonlijke ontwikkeling”, klinkt het.

Workshops

Via workshops moeten de festivalgangers leren om verantwoordelijkheid op te nemen en om zich kwetsbaar op te stellen. “Mannen hebben altijd meegekregen om zich sterk voor te doen. Maar als man mag je je zeker ook kwetsbaar opstellen. Dat lucht op”, aldus Habraken.

Op het festival zullen de aanwezigen kunnen deelnemen aan heel wat stoere activiteiten zoals in ijsbaden duiken en over brandende kolen lopen. “Die stoere activiteiten doen we niet om mannelijkheid te tonen. Integendeel. We willen dat mannen die bang zijn openheid tonen en over hun angst kunnen praten.”

Het bericht Op dit festival zijn vrouwen niet welkom verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels