HomeNieuwsLifestyleMetro zoekt prachtige beelden voor Metro Photo Challenge

Metro zoekt prachtige beelden voor Metro Photo Challenge

Vandaag start de Metro Photo Challenge, een van de grootste fotowedstrijden ter wereld. Deelnemen kan je door een prachtige foto te trekken van België. De winnaars kunnen een reis naar IJsland winnen.

Vandaag start één van de grootste internationale fotowedstrijden ter wereld: de Metro Photo Challenge 2017. Metro organiseert deze wedstrijd voor amateur en professionele fotografen in samenwerking met Canon.

De opdracht dit jaar is de jury mee te nemen naar prachtige plekken in eigen land. De deelnemers kunnen hun verbeeldingskracht de vrije loop laten en een foto inzenden waarmee ze hun eigen interpretatie geven aan één van de drie thema’s: ‘Places’, ‘Experiences’ of ‘Colors’. De wedstrijd loopt van 20 september tot 24 november 2017. De lokale winnaars worden op 7 december bekendgemaakt en de internationale winnaars op 15 december.

Keuze uit 216.000 foto’s

Belgische finalisten, die geselecteerd worden door een lokale jury en via een publieksstemming, worden beloond met een Canon fototoestel (EOS 200D met een lens van 18-55 mm). De internationale jury kiest uit alle lokale winnaars de grote internationale winnaars. Zij winnen een uitzonderlijke fotoreis naar IJsland. Metro Photo Challenge werd twaalf jaar geleden gelanceerd in Zweden en ging in 2007 internationaal.

De wedstrijd ontpopte zich tot een vaste afspraak voor fotografen over de hele wereld. Vorig jaar namen wereldwijd niet minder dan 85.600 fotografen deel die samen meer dan 216.000 foto’s instuurden. Met 17.414 deelnemers en 40.879 foto’s belandde België in de top 3 wat het aantal deelnemers betreft.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels