Vind ons op

Zita

Meer dan 50 Brusselse horecazaken zijn ‘borstvoedingsvriendelijk’

Lifestyle

Meer dan 50 Brusselse horecazaken zijn ‘borstvoedingsvriendelijk’

Meer dan 50 Brusselse horecazaken hebben zich al geprofileerd als ‘borstvoedingsvriendelijk’. In de horecazaken kunnen ouders comfortabel kolven of hun kind aan de borst leggen.

Eind juli van dit jaar plaatste Elvie de eerste borstvoedingsbank in Kortrijk. Tegelijk kwam er ook de ‘Breast Place’-campagne: restaurants, cafés, winkels en andere plaatsen kunnen zich als borstvoedingsvriendelijk profileren. Ze geven daarmee het signaal dat jonge moeders er in alle comfort en zonder oordeel hun kind borstvoeding kunnen geven. «Volle borsten of hongerige kinderen wachten helaas niet tot je thuis bent, daarom zou het heel normaal moeten zijn dat moeders daar gelijk waar even gehoor aan kunnen geven», stelt Elvie. «Borstvoeden is namelijk de meest normale zaak van de wereld.»

Sticker

Ondertussen hebben zo’n 50 horecazaken in Brussel de ‘Breast Place’-sticker op hun deur of raam geplakt, en zijn ze dus een borstvoedingsvriendelijke zaak. «Het zou vandaag niet meer mogen zijn dat jonge ouders, en dan voornamelijk moeders, het huis niet uitkunnen met hun baby’s omdat de zorg niet gegarandeerd kan worden. Borstvoeding geven in de publieke ruimte is een keuze, maar ook een recht», zegt Lydia Mutyebele Ngoi, schepen van Gelijke Kansen. «Als lokale overheid is het dan ook onze missie om dit in goede omstandigheden mogelijk te maken en daarom steunen wij graag dit initiatief.»

Ook in Gent, Brugge, Kortrijk, Knokke-Heist, Roeselare, Antwerpen, Hasselt, Doornik, La Louvière en Namen zijn Breast Place-horecazaken te vinden.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/meer-dan-50-brusselse-horecazaken-zijn-borstvoedingsvriendelijk

Meer in Lifestyle

To Top