HomeNieuwsLifestyleLiefde op het eerste gezicht is een fabeltje

Liefde op het eerste gezicht is een fabeltje

Elke single droomt er wel van om iemand tegen het lijf te lopen en op slag verliefd te worden. Helaas heeft onderzoek uitgewezen dat liefde op het eerste gezicht een fabeltje is. 

Een studie aan de Universiteit Groningen onderzocht 396 Nederlandse en Duitse universiteitsstudenten. Zo’n 60% daarvan waren vrouwen en de meeste deelnemers vielen op het tegenovergestelde geslacht.

Een deel van de proefpersonen vulden een vragenlijst in. Zij moesten vertellen hoe aangetrokken ze zich voelden tot de foto’s die ze voorgeschoteld kregen. Een andere groep deed mee aan een experiment. Hierin moesten ze ofwel negentig of twintig seconden speeddaten.

Lust op het eerste gezicht

Uit de resultaten blijkt dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het zou gaan om lust op het eerste gezicht. Dit betekent dat je een sterke fysieke aantrekkingskracht voelt ten op zichte van iemand anders. De gevoelens van dat moment worden geprojecteerd op herinneringen van het verleden. Wanneer iemand dus vertelt dat hij met één gewisselde blik verliefd is geworden, kan je hem best met beide voetjes terug op de grond zetten.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels