HomeNieuwsLifestyleKopje koffie? Kies liever voor warm dan koud!

Kopje koffie? Kies liever voor warm dan koud!

Voor velen onder ons is koffie een dagelijks genot. Sommigen houden van een warm kopje, anderen van een koud. Toch kies je volgende keer beter voor de warme koffie. Dat blijkt uit een Amerikaanse vergelijkende studie.

Testen en vergelijken

Voor de studie werden zes koffies onder de loep genomen. Een variëteit uit Brazilië, Colombia, Myanmar, Mexico en twee uit Ethiopië doorstonden de tests. Meer bepaald onderzochten de wetenschappers de zuurtegraad en de antioxiderende eigenschappen van de verschillende bonen, zowel koud als warm.

Koffie maakt je leven (niet) zuur

Er wordt weleens beweerd dat warme koffie zuurder zou zijn dan koude. En dus meer zure oprispingen en ongemak zou veroorzaken. De wetenschappers toonden aan dat het verschil in zuurtegraad minimaal is en niet de moeite waard om rekening mee te houden.

Gezond?

Wat wel opvalt, is dat warme koffie veel meer antioxidanten bevat dan koude. Antioxidanten beschermen je DNA-cellen tegen vrije radicalen. Als je er met mate van geniet, kan koffie dus zelfs gezond voor je zijn. Verder onderzoek is wel nodig om de resultaten te ondersteunen.

Bron: Nieuwsblad

Het bericht Kopje koffie? Kies liever voor warm dan koud! verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels