HomeNieuwsLifestyle“Ik wilde een Instagram-ster worden, maar bleef achter met een financiële kater”

“Ik wilde een Instagram-ster worden, maar bleef achter met een financiële kater”

Op Instagram zijn we niet vies van jaloersmakende foto’s met een extra filter, maar de waarheid achter die perfecte plaatjes is vaak andere koek. Dat blijkt ook uit het verhaal van de Amerikaanse Lissette Calveiro, die naast 13.600 volgers ook een heuse schuldenberg heeft.

Het begon allemaal in 2013, toen Lisette Claveire van Miami naar New York verhuisde voor een stage. In eerste instantie voelde het aan alsof haar grote droom uitkwam en ze een ‘Sex and the City’-leventje leidde, maar al snel veranderde de hele situatie in een financiële nachtmerrie.

“Ik wou de lifestyle van een jonge millennial in New York vastleggen”, vertelt Calveiro. Het resultaat: ze kocht voortdurend nieuwe outfits en ging regelmatig uit eten zodat ze de ene hippe Instagramfoto na de andere kon maken.

10.000 dollar schulden

Die methode wierp al snel z’n vruchten af, want de 26-jarige brunette mag ondertussen op meer dan 13.600 volgers rekenen. Toch is er ook een keerzijde aan de medaille, want langzamerhand raakte ze financieel in de nesten. Voor de stage werd Calveiro immers niet betaald. Om haar luxueuze leven te bekostigen, ging ze halftijds bijklussen in de retailsector.

Jammer genoeg mocht ook dat niet baten. Toen de Instagram-ster na haar stage opnieuw naar Miami verhuisde, had ze al een schuldenberg van 10.000 dollar (ongeveer 8.000 euro) opgebouwd.

“Mijn leven was een grote leugen”, geeft de Amerikaanse achteraf toe. Per maand gaf de vrouw massas geld uit aan kledij, zodat ze niet twee keer met dezelfde outfit op een Instagramfoto zou verschijnen. Stel je voor, de schande! Om indruk te maken op haar volgers kocht ze ook designer tassen of maakte ze elke maand een andere reis.

Nieuwe levensstijl

Eind 2016 besefte Calveiro dat haar levensstijl drastisch moest veranderen. “Ik had een nieuwe job en zou weer verhuizen naar New York. Als ik mijn gedrag niet zou veranderen, zou ik het daar niet overleven.” Zo gaat ze niet meer op restaurant, maar kookt ze quasi altijd zelf. In plaats van haar kleerkast te blijven vullen met nieuwe outfits, heeft ze een abonnement zodat ze kleren kan huren. Op die manier is ze erin geslaagd om haar schulden op veertien maanden af te betalen. En haar Instagrampagina? Die vult ze vooral met oude foto’s van de voorbije jaren.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels