HomeNieuwsLifestyleHUH. Moeten we binnenkort betalen voor YouTube?

HUH. Moeten we binnenkort betalen voor YouTube?

Google doet zijn uiterste best om steeds meer consumenten over te laten stappen naar YouTube Premium. Zo wordt de betaalde dienst van het videoplatform vanaf volgende maand in Canada gepusht door muziekvideo’s minder toegankelijk te maken.

De aankondiging staat niet op zichzelf, maar is onderdeel van een grootschalige wijziging in Canada. Het is dus zeker het geval dat gratis YouTube-gebruikers geen toegang meer zullen krijgen tot muziekvideo’s, maar daar zouden ze wel iets voor terugkrijgen, alleszins in Canada.

De regeling gaat in Canada van start vanaf 3 november. Google liet al weten te mikken op een internationale uitrol, maar heeft er verder nog niet heel veel over gezegd. Het zou dus kunnen betekenen dat ook wij in de toekomst niet langer gratis naar muziekclips zullen kunnen kijken op YouTube.

Premium

Google is van plan om de muziekvideo’s onderdeel te maken van een YouTube Premium-abonnement. Naast het bekijken van video’s kunnen gebruikers ook on-demand luisteren, onbeperkt nummers overslaan en genieten van muziek zonder advertenties. YouTube Music blijft verder wel toegankelijk voor mensen zonder abonnement. Ook voor deze doelgroep worden de kaarten geschud en kunnen gebruikers:

• Op de achtergrond naar muziek luisteren

• Persoonlijk afspeellijsten shuffelen

• Gebruikmaken van de juiste mixes tijdens activiteiten

• Miljoenen nummers en duizenden afspeellijsten ontdekken

YouTube Music

YouTube Music is de streamingdienst van het videoplatform die het opneemt tegen Spotify, Apple Music en Deezer. Het is misschien wel de beste manier om muziek die je op YouTube vindt te beluisteren. Het geeft gebruikers toegang tot een groot aanbod met miljoenen liedjes en duizenden afspeellijsten. Net als eerder genoemde diensten kost Music 9,99 euro per maand.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/huh-moeten-we-binnenkort-betalen-voor-youtube

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels