Vind ons op

Zita

Hoera: van deze ajuinen moet je niet huilen

Lifestyle

Hoera: van deze ajuinen moet je niet huilen

Ajuinen snijden gaat steevast gepaard met een potje huilen. Maar als het van een Amerikaans bedrijf afhangt, is dat binnenkort verleden tijd.

Het snijden van ajuinen is een heuse klus. Net daarom bestaan er ook tientallen middeltjes die moeten voorkomen dat je begint te snotteren. Denk bijvoorbeeld aan een glas water naast je snijplank zetten, de ajuin pellen en even onder de kraan houden of het dragen van een duikbril. Maar eerlijk is eerlijk: echt effectief zijn deze truken niet.

Sunions

Onder het motto dat voorkomen beter is dan genezen, willen onderzoekers Bayer Crop Science een exemplaar ontwikkelen waar je ogen niet van beginnen tranen. Ze hebben al meer dan dertig jaar de handen vol met deze klus, maar nu zijn ze eindelijk klaar.

De ajuinen zijn trouwens niet genetisch gemanipuleerd, maar ze werden gecreëerd door het kruisen van verschillende soorten gewassen. Het resultaat, de ‘Sunions’, zullen vanaf maart in de rekken liggen. Wij hopen alvast dat ze ook snel verkrijgbaar zullen zijn in Europa.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top