HomeNieuwsLifestyleHelft van de vrijgezellen verloor sinds corona hoop om liefde te vinden

Helft van de vrijgezellen verloor sinds corona hoop om liefde te vinden

De coronapandemie heeft een grote invloed op ons allemaal, maar vrijgezellen worden nog een stuk harder getroffen. Zij wonen vaak alleen, waardoor hun sociale contacten nog meer beperkt worden. Huidhonger is niet voor niets een waar fenomeen. Maar het gaat nog een stapje verder, want maar liefst de helft van de singles vreest dat ze door corona geen partner meer zullen vinden.

Dat blijkt uit een nieuwe studie van onderzoeksbureau iVox in opdracht van radiozender JOE. Singles zien de toekomst na corona niet rooskleurig in, zoveel mag duidelijk zijn.

Vrijgezellen

Uit de bevraging blijkt namelijk dat maar liefst 70% van de singles denkt dat het moeilijk zal zijn om nu nog een nieuwe partner te vinden. Meer nog, 54% heeft de hoop zelfs volledig opgegeven. De meeste vrijgezellen zijn er ook van overtuigd dat de coronacrisis voor hen een stuk moeilijker is dan voor mensen met een relatie. Ze gaan minder vaak op date (46%), voelen zich eenzaam (25%) en zijn ongelukkig (24%). Singles geven hun seksleven bovendien gemiddeld een 3,7 op 10, dus het is niet overdreven om te stellen dat er weinig actie tussen de lakens plaatsvindt.

Partners

Voor het onderzoek werden niet alleen vrijgezellen, maar ook mensen met een relatie ondervraagd. Acht op de tien voelen zich tijdens deze pandemie gelukkig met hun partner Toch vinden ook zij het jammer dat ze minder uitstapjes kunnen doen en dat ze minder tijd hebben voor zichzelf. De kans bestaat ook dat heel wat relatie onder druk komen te liggen, want niet minder dan 28% van de mensen met een relatie snakt naar een pauze. Mensen met een relatie geven hun seksleven gemiddeld een 6,4 op 10 – heel wat beter dus dan de singles, al heeft de coronacrisis ook hier een negatieve impact.

Het bericht Helft van de vrijgezellen verloor sinds corona hoop om liefde te vinden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels