HomeNieuwsLifestyleHaspengouw heeft nu ook een zwevende kapel

Haspengouw heeft nu ook een zwevende kapel

Op het Haspengouws routenetwerk gaan kunst en natuur hand in hand. Bezoekers kunnen er uiteraard genieten van de welbekende bloesems en boomgaarden, maar ook steeds meer kunstenaars maken gebruik van de natuurlijke omgeving om hun werken tot hun recht te laten komen. De doorkijkkerk kenden we al, maar nu is er ook een zwevende kapel.

Fietsers, wandelaars en andere dagtoeristen kunnen op het hoogste punt van het gehucht Helshoven genieten van een nieuw kunstwerk. Er zweeft namelijk een kapel boven de grond. Dit wonderlijk fenomeen werd in elkaar geknutseld door kunstenaar Frits Jeuris, zelf afkomstig uit Haspengouw.

Helsh(ea)ven

Voor zijn kunstwerken probeert Jeuris waar mogelijk afvalmateriaal te gebruiken. Zo ook dit keer. Het kapelletje is namelijk gebouwd uit kersenhout uit de omgeving. De bomen moesten omwille van een virus gerooid worden en krijgen nu dus een tweede leven. De naam van het kunstwerk luidt Helsh(ea)ven. Dat is niet alleen een verwijzing naar de locatie, maar duidt er ook op dat de kapel “zweeft tussen de hemel en de hel”. Een bizar zicht is het alleszins, aan jou om de verdere betekenis in te vullen.

Het bericht Haspengouw heeft nu ook een zwevende kapel verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels