HomeNieuwsLifestyleEen narcist kun je herkennen aan zijn wenkbrauwen

Een narcist kun je herkennen aan zijn wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van je gezicht. En ze zeggen meer over je dan je zou denken. Volgens een Canadese studie zijn mensen met narcistische trekjes namelijk te herkennen aan hun wenkbrauwen.

Vroeger werden de wenkbrauwen al eens vergeten, maar de laatste jaren wordt er veel aandacht aan besteed. Volgens een studie die werd uitgevoerd door de Universiteit van Toronto vertonen mensen met dikke, verzorgde wenkbrauwen meer narcistische kenmerken. Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift The Journal of Personality.

Dikke wenkbrauwen zijn herkenbaarder

Narcisme is een vorm van gedrag die wordt gekenmerkt door een obsessie met de eigen persoonlijkheid (vaak het uiterlijk), egoïsme, dominantie en gebrek aan inlevingsvermogen.

Voor het onderzoek hebben wetenschappers Miranda Giacomin en Nicholas Rule verschillende foto’s bestudeerd. Er werd gekeken naar dichtheid, verzorging, grootte en vrouwelijkheid van de wenkbrauwen. Hoe opvallender de wenkbrauw, hoe meer narcistische trekjes iemand heeft. Volgens de wetenschappers is het te wijten aan het feit dat mensen met grote wenkbrauwen sneller herken worden.

Het bericht Een narcist kun je herkennen aan zijn wenkbrauwen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels