HomeNieuwsLifestyleDit is wat je lichaamstaal over je vertelt

Dit is wat je lichaamstaal over je vertelt

Ons lichaam brengt veel meer informatie over dan dat we zelf beseffen. Elke beweging van onze handen, benen, hoofd of bovenlichaam vertelt iets. Etiquette-expert Roel Wolbrink geeft je enkele handige tips om de juiste houding aan te nemen.

Roel Wolbrink is een deskundige als het gaat over hoe we communiceren via ons lichaam. Hij is een etiquette-expert, tailor en auteur van het boek ‘Businessetiquette 3.0’ en weet dus als geen ander wat onze lichaaamstaal vertelt aan de mensen rondom ons. Aan Esquire geeft hij enkele handige tips om de juiste boodschap over te brengen.

Laat je handen op elkaar liggen

Zijn gouden raad is een open houding aannemen. Als je mensen je handen laat zien, zeg je impliciet dat je ongevaarlijk bent. Daarom kruis je ze best niet als je luistert naar iemand. Hoe handig de houding ook is, het doet je ongeïnteresseerd overkomen. Een alternatief is om je handen in elkaar te laten rusten of je ze achter je rug te houden. Dat is een open en ontspannen houding.

Wil je zonder woorden te gebruiken vertellen dat je geboeid bent door het verhaal dat iemand je vertelt, hou dan je hoofd een klein beetje schuin. Zo laat je zien dat je goed luistert. Hetzelfde gebeurt als je oogcontact met de verteller maakt. Wat je best vermijdt, is veel met je vingers en lichaam bewegen. Dat komt heel onzeker over.

Wolbrinks laatste tip is om heel het lichaam te analyseren als je een boodschap wil afleiden. Wat de armen, benen en de ogen doen, heeft allemaal met elkaar te maken. Het volstaat niet om gesloten armen te zien en te besluiten dat die persoon niets van je wil weten.

Het bericht Dit is wat je lichaamstaal over je vertelt verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels