HomeNieuwsLifestyleDit is de reden waarom je vettig haar hebt

Dit is de reden waarom je vettig haar hebt

Een volle, frisse haardos, iedereen droomt ervan. Kan je echter frieten bakken in jouw kapsel? Dit doe jij waarschijnlijk verkeerd!

1. Je raakt je haar te vaak aan

Het is moeilijk om af te leren, maar toch blijf je beter uit je haar. Op je vingertoppen zit een olielaagje dat je bij elke aanraking in je haar verspreidt, zelfs al heb je je handen net gewassen.

2. Je wast je haar elke dag

Was je je haar niet, dan wordt het vettig. Was je je haar te vaak, dan wordt het ook vettig. Wie kan nog volgen? Toch is het een goed plan om je wasbeurt een dagje uit te stellen, zodat je hoofdhuid kan herstellen en niet verslaafd raakt aan shampoo. Als je zo niet durft buiten te komen, draag dan een pet of doe je haar in een paardenstaart.

3. Je gebruikt te veel conditioner

Als je je conditioner niet goed uitwast, krijg je een vettige look. Gebruik slechts een beetje in je haarpunten en houd de conditioner zo ver mogelijk weg van je hoofdhuid.

4. Je borstelt je haar voortdurend

Je haar borstelen legt het mooi in de plooi, maar de borstel stimuleert ook de productie van olie op je hoofdhuid. Na een paar keer kammen, verspreid je de olie en krijg je een glimmend kapsel.

5. Je kam is niet schoon

Het haar dat achterblijft op je borstel of kam, is vettig en dat wordt gemakkelijk doorgegeven op je hoofdhaar. Haal je dode haar er gewoon uit, dat bespaart je veel wasbeurten en tijd. Daarnaast is het nuttig om na elke kambeurt je borstel even schoon te maken, bijvoorbeeld met een handdoek.

6. Je shampoo past niet bij je haartype

Ga op zoek naar een match tussen je haartype en je shampoo. Sommige producten zijn nu eenmaal niet geschikt voor jouw haar. Heb je van nature een vettige hoofdhuid, dan zijn producten die je glanzend haar beloven uit den boze. Die bevatten extra olie, die jij wel kan missen.

7. Je overdrijft met droogshampoo

Laat je niet vangen aan een snelle wasbeurt met droogshampoo. Dit handige goedje verstopt je hoofdhuid als je het te vaak gebruikt. Kan je hoofdhuid niet ademen, dan wordt je haardos ongezonder en vettiger.

Het bericht Dit is de reden waarom je vettig haar hebt verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels