HomeNieuwsLifestyleDeze voedingsmiddelen worden nooit slecht

Deze voedingsmiddelen worden nooit slecht

Wanneer is eten nu echt slecht? En mogen we iets na de vervaldatum nog opeten? Sommige voedingsmiddelen kunnen een eeuwigheid meegaan zonder te vervallen. De vijf etenswaren opgesomd die je zonder zorgen altijd in huis mag hebben. 

Honing

Honing is een natuurproduct waardoor het je bijna een eeuwigheid kunt bewaren. Het enige wat kan gebeuren is dat het verkleurt of kristalliseert. Is dit toch het geval, dan moet je de pot in een kom met warm water plaatsen en zachtjes roeren.

Groenten in blik

Een blik groenten dat niet geopend is, kan jaren meegaan. Zolang het maar koel en donker opgeborgen is.

Suiker

De zoetstof zal nooit slecht worden omdat het bacteriegroei niet ondersteunt. Wel kan suiker na verloop van tijd hard worden omdat het makkelijk uitdroogt.

Rijst

Rijst, noedels of pasta kunnen in principe nooit slecht worden. Alleen de smaak zal misschien een beetje verminderen. De uitzondering op de regel is bruine rijst. Doordat het oliën bevat, kan het na een tijdje toch gaan bederven.

Oploskoffie 

Verse koffie bevat bonen en die hebben dan weer vocht waardoor het product snel slecht kan worden. Maar oploskoffie heeft dit probleem niet en daardoor kan je zelfs als je jaren vast zit in een bunker, nog steeds een tas koffie drinken. Schol.

Het bericht Deze voedingsmiddelen worden nooit slecht verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels