HomeNieuwsLifestyleDeze producten zijn voedzamer dan je zou verwachten

Deze producten zijn voedzamer dan je zou verwachten

Gezond eten is een nobel doel, maar niet altijd even makkelijk. Heel wat lekkernijen blijken vol suiker en vet te zitten. Daarom hebben we enkele heerlijke producten opgelijst die ook nog voedzaam zijn ook.

Emmental

Yes, er zijn eindelijk onderzoeken die de voedzame waarde van kaas hebben vastgelegd. Vooral Emmental, de Zwitserse kaastrots, is echt een superfood. Het bevat heel wat probiotica die je afweersysteem aansterken en je lichaam betere wapenen tegen stress.

Melkchocolade

Heel wat gezondheidsfreaks zweren als het aankomt op chocolade op de pure variant, maar ook melkchocolade heeft positieve effecten op je lichaam. Zo leert een onderzoek uit het magazine Heart dat twee tot zes kleine porties per week de kans op aderverkalking verkleinen.

Gin

Laat die gin-tonics maar aanrukken. In de sterke drank zitten namelijk amper allergie-opwekkende sulfieten. Daarom werkt het goed tegen hooikoorts. De jeneverbes, die vaak aan de drank wordt toegevoegd, is ook een bom van antioxidanten zoals alfa-pineen, dat ontstekingsremmend werkt.

Kippenlever

Een kip, dat is in hoofdzaak lekkere billetjes, vleugels en filets, maar wist je dat ook de lever van de vogel heel voedzaam is? Italiaanse wetenschappers ontdekten dat het een goede bron voor vitamine B5 is. Het bevat er zelfs vier keer meer van dan een avocado. En die vitamine B4 is heel efficiënt in de afbraak van aderverkalking.

Ontbijtspek

Als je een avondje op stap bent geweest, haalt niets je zo vlot uit je bed als de geur van spek. Sissend, blinkend, krokant spek. Afgaand op de vetresten die achterblijven in de pan zou je veronderstellen dat het stukje niet heel gezond is, maar het tegendeel is waar. Het vet is enkelvoudig en onverzadigd, net zoals dat in olijfolie. Het stukje varken bevat ook heel wat niacine, vitamine B12, zink en kalium.

Bron: Men’s Health

Het bericht Deze producten zijn voedzamer dan je zou verwachten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels