HomeNieuwsLifestyleDe Belg vertrekt op reis: naar waar gaan we en hoeveel mag...

De Belg vertrekt op reis: naar waar gaan we en hoeveel mag dat kosten?

Ruim zes op de tien Belgen vertrekken deze zomer zeker op vakantie. Bijna een op de drie (27%) blijft daarvoor in eigen land. Evenveel mensen nemen zich voor om dit jaar minder geld uit te geven op reis dan vorig jaar. Dat alles blijkt uit een bevraging van mobiliteitsorganisatie VAB bij meer dan 2.000 landgenoten.

42% van de reizigers gaat dit jaar meer dan een keer op reis. Vooral jongeren tussen 18 en 24 jaar maken reisplannen: 72% van die leeftijdsgroep zegt eropuit te trekken.

Vooral in Europa

In eigen land is de kust (62%) veruit de populairste bestemming, al trekt ook ruim een op de drie Belgen naar de Ardennen. Van de reizigers die voor het buitenland kiezen, blijft bijna acht op de tien binnen Europa. Frankrijk is de absolute topbestemming (42%), gevolgd door Spanje (24%) en Italië (16%). Slechts 15% gaat buiten Europa op vakantie, van hen kiest ruim vier op de tien voor een reis naar Afrika.

It’s all about the money

Bijna een op de drie wil minder geld uitgeven dan vorig jaar door vooral te besparen op horeca en uitstappen. 12% zegt meer te zullen uitgeven, voor 37% verandert het reisbudget niet. Voor sommigen (21%) ligt het budget nog niet vast.

Met 53% is juli de populairste reismaand, al kiezen veel 65-plussers voor een reis buiten de schoolvakantie vanwege de drukte en de prijs. Opvallend: 10% van de landgenoten zegt alleen te reizen. Bijna een op de vijf Belgen (19%) kiest dan weer voor een reis met vrienden, onder jongeren is dat zelfs 37%.

Wat je echt wilt weten op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/move/de-belg-vertrekt-op-reis-naar-waar-gaan-we-en-hoeveel-mag-dat-kosten

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels