HomeNieuwsLifestyleBen jij een nagelbijter? Volgens onderzoekers wijst het op een bepaalde karaktereigenschap

Ben jij een nagelbijter? Volgens onderzoekers wijst het op een bepaalde karaktereigenschap

Mensen die hun nagels afkluiven zijn door wetenschappers en psychologen al veelvuldig bestudeerd. Ze vervelen zich of ze zijn stressgevoelig. Een nieuwe studie in het Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry geeft er weer een heel andere draai aan. 

Iedere nagelbijter heeft het al mogen aanhoren: het is een vieze gewoonte en hij of zij moet er onmiddellijk mee ophouden. Hoewel de schuldigen al jaren hebben moeten geloven dat het kwam door stress of andere redenen, zouden perfectionisme en frustratie nu de echte boosdoeners zijn. Tot die conclusie kwam Kieron O’ Connor. Hij schreef zijn bevindingen neer het Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry.

Doelstellingen 

Volgens O’ Connor zijn de nagelbijters onrustige mensen die niet kunnen ontspannen of een opdracht rustig afwerken. Als een gevolg worden ze gefrustreerd als ze niet meteen hun doelstellingen kunnen afwerken.

Obsessief gedrag

Voor het onderzoek werden 48 vrouwen onderzocht met obsessief gedrag zoals nagelbijten. De deelnemers moesten allerlei vragenlijsten invullen over hun emoties en gedrag. Daaruit bleek dat de vrouwen uitstekend georganiseerd personen waren die de neiging tot burn-outs hadden en gefrustreerd geraakten als ze niks om handen hadden.

Het bericht Ben jij een nagelbijter? Volgens onderzoekers wijst het op een bepaalde karaktereigenschap verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels