HomeNieuwsEntertainmentStudent geneeskunde ontmaskert ‘De Mol’

Student geneeskunde ontmaskert ‘De Mol’

Het zesde seizoen van het Vier-programma “De Mol” heeft zondagavond zijn apotheose gekend, met de ontmaskering van priester Pieter Delanoy als de verrader in de groep. Lloyd Vermeulen, een 21-jarige student geneeskunde, haalde in de finale de groepspot van 27.665 euro binnen.

Voor het eerst in de geschiedenis van “De Mol” werd de laatste aflevering beslecht door drie mannen: Pieter, een 33-jarige priester/leerkracht uit het West-Vlaamse Assebroek, zijn gouwgenoot Lloyd en financieel recruiter Bahador uit Gent. Een flashback naar hun “sollicitatiegesprek” voor het programma wees aan het begin van de aflevering uit dat ze alle drie wel de saboteur hadden willen zijn die zoveel mogelijk geld uit de te verdienen groepspot – potentieel 100.000 euro – moet houden door opdrachten te laten mislukken.

De voorlaatste beproeving leverde de groepspot nog 3.000 euro op door het niet gebruikte ingrediënt te raden in 15 chocoladepralines, zeven bekende torengebouwen te rangschikken op hoogte en te raden dat het liedje “La Bamba” in het Mexicaanse Veracruz – waar de proef doorging – ontstond.

Bungeesprong 

Een soort bungeesprong boven een waterval op de laatste dag bleek dan weer zo goed als een maat voor niets omdat Baha, Pieter en Lloyd het geld grotendeels links lieten liggen om te kunnen gaan voor een chatgesprek met “De Mol”, waarin cruciale informatie zou worden gegeven. Lloyd sleepte die prijs in de wacht en dat legde hem geen windeieren, want hij kwam uiteindelijk als winnaar van het spel uit de bus na het beantwoorden van 30 vragen over “De Mol” en diens sabotages.

Goede saboteur

Winnaar Lloyd had Pieter, met wie hij gaandeweg net als Bahador goed bevriend raakte, naar eigen zeggen al “behoorlijk vroeg in het vizier”, maar echt zeker was hij pas na het eindspel. “Pieter is het tot op het laatste moment heel goed blijven spelen”, aldus de student geneeskunde. “Hij was een heel goede saboteur, niet alleen door zelf dingen te laten mislukken maar ook door anderen in de verkeerde richting te sturen.” Lloyd wil nu een deel van het gewonnen geld – zoals hij in een eerdere aflevering al beloofd had – schenken aan een Mexicaans weeshuis, met nog een deel een feest organiseren voor alle kandidaten en crew en de rest uitgeven aan een reis en opzijzetten voor later. “Dat feestje zal dan wel voor na mijn examens zijn”, lacht hij.

Het bericht Student geneeskunde ontmaskert ‘De Mol’ verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels