HomeNieuwsEntertainmentOverdosis pijnstillers werd Tom Petty fataal

Overdosis pijnstillers werd Tom Petty fataal

De Amerikaanse rockster Tom Petty is in oktober overleden aan een overdosis pijnstillers. Dat heeft een onderzoek van een gerechtsdokter in Los Angeles uitgewezen.

In het lichaam van de muzikant werden verschillende middelen teruggevonden, waaronder fentanyl, oxycodon en temazepam. Die cocktail leidde volgens de artsen tot een hartaanval en het falen van enkele organen. Uit het rapport blijkt ook dat die overdosis onbedoeld werd toegediend. Er is dus geen sprake van zelfdoding.

Ondraaglijke pijn

Volgens de familie van Petty had de zanger op het moment van het overlijden af te rekenen met verschillende aandoeningen: de longziekte emfyseem, knieproblemen en een gebroken heup. “Op de dag van zijn overlijden had hij het nieuws gekregen dat zijn heup gebroken was”, klinkt het.  “We denken dat de pijn ondraaglijk was en dat dit de oorzaak was voor zijn overmatig gebruik van medicijnen.”

Petty stierf in oktober vorig jaar op 66-jarige leeftijd. Hij was in een ziekenhuis opgenomen nadat hij in zijn woning in Malibu een hartaanval had gekregen. Hij had er net een tournee opzitten naar aanleiding van veertig jaar Tom Petty & The Heartbreakers.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels