HomeNieuwsEntertainmentMakers van ‘Westworld’ nemen fans goed beet

Makers van ‘Westworld’ nemen fans goed beet

Producenten van de serie ‘Westworld’ hebben een onorthodoxe manier gevonden om spoilers van het tweede seizoen te voorkomen. Ze gaan zelf alle verhaallijnen en details opbiechten. Of toch niet?

Tijdens het eerste seizoen van ‘Westworld’ werd er zodanig veel gespeculeerd op discussieplatform Reddit, dat er volgens de makers ook veel verpest werd voor de kijkers. Scenaristen Jonathan Nolan en Lisa Joy besloten daarom nog voor de start van het tweede seizoen alle sappige verhaalontwikkelingen online te gooien.

Joy en Nolan plaatsten zelf een mededeling op Reddit. “Theorieën kunnen ook spoilers worden, de grens tussen die twee is verwarrend”, stellen ze. “We hebben er lang over nagedacht en zijn tot de moeilijke – en mogelijk erg controversiële – beslissing gekomen om een video te posten waarin we de hele plot en alle twists onthullen.” Als meer dan duizend Reddit-gebruikers dit wensten, zouden de makers de video delen. In een mum van tijd haalden ze dit aantal.

Met de onthullingen online voor het grijpen, vragen de makers om hun kennis niet te delen met anderen die dit niet wensen. “Het is een nieuwe tijd, en een nieuwe wereld als het gaat om de relatie tussen de makers van programma’s en het publiek. En vertrouwen is daar een groot deel van”, aldus de twee in hun post.

Rickroll

De makers van de HBO-reeks hebben waarschijnlijk eens goed gelachen. De video die uiteindelijk online werd geplaatst, bleek een grap te zijn. Het begin is veelbelovend, maar wanneer hoofdrolspeelster Evan Rachel Wood het nummer ‘Never Gonna Give You Up’ van Rick Astley begint te zingen, wordt het duidelijk.

De zogeheten ‘rickroll’ is al meer dan tien jaar een bekende internetgrap waarbij de videoclip van ‘Never Gonna Give You Up’ wordt doorgestuurd verpakt als interessante link. Verschillende Amerikaanse media noemen de publiciteitsstunt het toppunt van de ‘rickroll’. Het tweede seizoen van Westworld is vanaf 23 april op HBO te zien.

Het bericht Makers van ‘Westworld’ nemen fans goed beet verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels