HomeNieuwsEntertainmentIn Brussel kan je vanaf nu naar de bioscoop voor één euro

In Brussel kan je vanaf nu naar de bioscoop voor één euro

Nog tot en met 11 oktober kan je in Brussel naar cinema voor de symbolische prijs van één euro. De bedoeling is om buurtcinema’s een (financieel) duwtje in de rug te geven. Het initiatief komt van de Federatie Wallonië-Brussel, die hoopt om meer bezoekers naar de lokale bioscopen te lokken.

Zo’n 20.000 cinematickets staan te koop aan die spotgoedkope prijs. Het is het derde jaar op rij dat het Franstalige Centrum voor cinema en audiovisuele kunsten die actie op poten zet. Sinds de coronacrisis kampen de bioscopen namelijk met tegenvallende bezoekersaantallen. De lage prijs moet de Brusselaar aansporen om meer en vaker te proeven van het spektakel van de cinema. De bezoeker betaalt één euro, de rest van het gebruikelijke tarief wordt betaald door de Fedaratie Wallonië-Brussel.

Zuid-Koreaanse thrillers en Franse komedies

Tickets zijn online te koop via www.jaicinema.be. In Brussel nemen Cinema Palace, Cinema Galéries, Cinema Aventure, CinéFlagey en Stockel deel aan de actie. Zo kan je onder meer naar ‘Decision To Leave’ (de nieuwe detectivefilm van de geniale Zuid-Koreaanse regisseur Park Chan-wook), ‘Incroyable Mais Vrai’ (opnieuw een knotsgekke komedie van de Franse Quentin Dupieux) of ‘Nobody Knows’ (het hartverscheurende drama van de Japanse filmmaker Hirokazu Kore-eda).

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/brussel-kan-je-vanaf-nu-naar-de-bioscoop-voor-een-euro

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels