HomeNieuwsEntertainment‘House of the Dragon’ uitgebinged? Ook naar deze fantasy-remakes en spin-offs is...

‘House of the Dragon’ uitgebinged? Ook naar deze fantasy-remakes en spin-offs is het uitkijken

De nieuwste ‘Game of Thrones’-spin-off ‘House of the Dragon’ is een groot succes. Geen toeval, want geef toe: fantasy-universa zijn de leukste om even helemaal naar te ontsnappen. En dat weten productiehuizen maar al te goed. Gevolg? De ene na de andere remake en spin-off wordt op ons afgevuurd. Niet dat je ons hoort klagen. Van de absurd dure ‘Lord of the Rings’-spin-off tot een remake van ‘Willow’: dit zijn alvast de fantasy-verfilmingen waar we reikhalzend naar uitkijken.

The Lord of the Rings: The Rings of Power (spin-off)


Release: 2 september, Amazon Prime Video

De verwachtingen voor ‘The Rings of Power’ zijn hooggespannen. Niet alleen neemt Amazon het meest geliefkoosde fantasy-universum ter wereld onder handen, ze hebben daar ook flink wat budget voor over. Vijf seizoenen zijn al gepland, elk met een budget van 100 à 150 miljoen dollar per seizoen. Hoogstwaarschijnlijk zal de serie in zijn geheel tot 1 miljard (!) euro kosten, wat van ‘The Rings of Power’ de duurste televisieserie ooit zou maken. De spin-off is gebaseerd op de appendix van het originele werk van J.R.R. Tolkien en speelt zich af tijdens de Tweede Eeuw van de geschiedenis van Midden-aarde, toen er nog vrede heerste. Langzaamaan komt het kwaad weer tot leven.

Willow (remake)


Release: 30 november, Disney+

Disney+ neemt eindelijk de gelijknamige klassieker van 1988 onder handen. Het origineel was gebaseerd op een verhaal van George Lucas (‘Star Wars’), en werd geregisseerd door Ron Howard (‘Apollo 13’, ‘A Beautiful Mind’, ‘The Da Vinci Code’). In de Disney+-remake transformeert de film tot serie en vertrekt de dwergtovenaar Willow (‘Warwick Davis’) op een queeste om de duistere krachten te stoppen.

Wednesday (spin-off)


Release: Najaar 2022, Netflix

‘The Addams Family’ is al een cartoon, film en Broadwaymusical geweest, maar nog nooit nam Tim Burton de macabere familie onder handen. Burton, met zijn excentrieke gothic stijl, is nochtans de geknipte figuur voor de reeks. In 1991 liet hij een verfilming van ‘The Addams Family’ nog aan zich voorbij gaan. Deze keer niet. Burton treedt op als producer en regisseerde vier afleveringen. In ‘Wednesday’ krijgt vooral de jongste dochter alle spotlight. Haar twee vlechtjes en witte kraag behoudt ze, maar verder is ze een volgroeide tiener die zich enkel thuisvoelt op kostschool als er zich moorden voordoen.

Avatar: The Last Airbender (remake)

Release: allicht 2023, Netflix

De afgrijselijke verminking die de Avatar-remake ‘The Last Airbender’ uit 2010 was, willen we liefst zo snel mogelijk vergeten. In deze live-actionremake van onze geliefde animereeks zal deze keer een reeks worden, bestaande uit acht afleveringen met in de hoofdrol Gordon Cormier (‘Lost in Space’). Ook hier werd er niet bezuinigd op het budget: iedere aflevering zou zo’n 15 miljoen dollar gekost hebben. Daarmee komt het kostenplaatje op 120 miljoen dollar voor één seizoen, waarmee het qua productiebudget wedijvert met ‘The Rings of Power’. De reeks zou dichtbij de originele avonturen van Aang, Katara, Sokka en Zuka blijven. Tweede keer, goede keer?

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/house-dragon-uitgebinged-ook-naar-deze-fantasy-remakes-en-spin-offs-het-uitkijken

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels