HomeNieuwsDe redenen waarom mobiele telefoons het overheersende gamingplatform zijn geworden

De redenen waarom mobiele telefoons het overheersende gamingplatform zijn geworden

Na de recente previews van de nieuwe Sony PS5 en de Microsoft Xbox X Series gaan er weer talloze geruchten rond over welke van de twee gaming console fabrikanten de volgende ronde van de console oorlog gaat winnen.

Met alle tijd en moeite die in de onthulling van deze twee nieuwe spelcomputers is gestopt zou je denken dat deze in het middelpunt van het gaming universum staan. Het zal je wellicht verbazen wanneer je te weten komt dat de nederige smartphone ongeveer 60% van de gaming industrie in beslag neemt volgens volgens een artikel in nu.nl

In 2017 was de omzet in de gaming industrie zes miljard welke volgend jaar bijna verdubbeld zal zijn. Er is dus een seismische verschuiving in de manier waarop de onze games spelen, met de markt die van oudsher gedomineerd werd door de PC meer dan de game consoles. deze verschuiving is nu definitief en ligt in de handen van de mobiele gaming industrie, en neemt zoals eerder genoemd 60% van alle gaming omzet voor zijn rekening in 2021.

In dit artikel bekijken we deze verschuiving van hoe we gamen en vragen ons af waarom de mobiele telefoon zo snel zijn definitieve plaats op het gaming platform heeft in kunnen nemen.

Gebruikers gemak

Bijna allemaal dragen we de hele dag onze mobiele telefoon bij ons. Dit geeft het mobiel gamen natuurlijk een enorm impuls wat gebruikers gemak betreft, zeker als je naar de volumineuze spelcomputers kijkt. Mobiele spellen kunnen overal gespeeld worden op een klein maar krachtig spelapparaat.

Om je een beeld te geven; In de Verenigde Staten zijn er ongeveer 275.66 miljoen smartphone gebruikers, terwijl Sony er vijf jaar over deed om 100 miljoen PS4 te verkopen.

In tegenstelling tot andere spel omgevingen kunnen de spelers soepeltjes wisselen tussen de schietspellen die ontworpen zijn door top ontwikkelaars, puzzel spellen gemaakt door alternatieve ontwikkelaars en meeslepende live roulette en andere soortgelijke casinospellen spelen die voorzien worden door bedrijven als Betway. Je hoeft je ook niet druk te maken over de spel exclusiviteit van de console, compatibiliteit of het 60 Euro prijskaartje per spel of zelfs dat je niet op hoeft te staan om het spel van je console te verwisselen.

Het besef dat de gaming industrie gebruikersgemak en draagbaarheid voorop stelt is zeker, samen met een lange lijst met goede spellen, is dit wat de Nintendo Switch tot een van de meest succesvolle gaming nieuwigheden maakt van de laatste jaren, en de meest succesvolle draagbare game console sinds de Gameboy.

Een grotere bibliotheek met games

Terwijl de PC games not ruimte maken voor de onafhankelijke games ontwikkelaars, is het bij de console games zo dat de spellen steeds door dezelfde grote bedrijven worden uitgebracht.Terwijl er bij mobile games uit een breed scala van spellen gekozen kan worden om de spelers te vermaken.

Ruimte schietspellen in asteroïden stijl, zoals Galatic War, komen samen met klassieke speltitels zoals Pac Man en mobiele versies van klassieke tafelspellen zoals Mahjong.

Nog een voordeel van het mobiele gamen is dat de portemonnee niet te hard wordt geraakt zoals bij traditionele spellen het geval is, zeker in het geval van de nieuwste uitgaven kan een spel makkelijk 50 tot 60 Euro kosten, daar waar de mobiele spellen normaal gesproken niet meer dan 10 tot 15 Euro kosten.

De toenemende invloed van de smartphones

Geen smartphone kan op tegen de potentie van een speciaal voor die doeleinden gebouwde spelcomputer maar de snelle toename van rekenkracht en de grafische mogelijkheden van de moderne smartphones betekent dat spelontwikkelaars capabel zijn om titels te maken die grafisch acceptabel zijn voor een groot publiek dat grafische trouw gelijkstelt aan kwaliteit.

Mobiele spel titels zoals Shin Megami Tensei en The Elder Scrolls: zijn geweldige voorbeelden van hoe potente moderne smartphones in staat zijn om titels te behouden zowel met hun beeld evenals de kwaliteit van het spel.

Toegang tot nieuwe markten

Console gaming is traditioneel gezien vooral het domein van de mannen geweest. Recente statistieken echter tonen aan dat vrouwen in de Verenigde Staten nu 46 procent van de gamers in het land uitmaken. Reden hiervoor is de dat vrouwen makkelijker zijn aangetrokken tot de mobiele spelcultuurwelke minder verankerd is dan de traditionele spel cultuur.

Daarbij komt ook dat 23 procent van de ondervraagden die regelmatig spellen spelen boven de 50 jaar zijn, de meesten uit deze groep gaven aan liever mobiel te spelen vanwege het gebruiksgemak en de onwil om speciaal een spelcomputer te kopen voor deze doeleinden.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels