HomeNieuwsBizarWOW. Gamer bouwt volledige Brusselse metronetwerk na in Minecraft (video)

WOW. Gamer bouwt volledige Brusselse metronetwerk na in Minecraft (video)

Gamer ‘DocteurGaufre’ heeft het volledige Brusselse metronetwerk nagebouwd in Minecraft. Zowel lijn 2 en 6 als lijn 1 en 5 werden volledig ineengeknutseld via pixelkubussen. Maar liefst 400 uur spendeerde de gamer aan zijn meesterwerk, en het resultaat mag er wezen.

‘DocteurGaufre’ moet wel een erg grote fan zijn van het Brusselse openbaar vervoer. Wekenlang moet het geduurd hebben om het volledige metronetwerk na te bouwen in Minecraft, een videogame waarin je met kubusblokken een volledig eigen wereld kan uitbouwen. Ieder metrostation in Brussel werd met veel oog voor detail nagebouwd: van het kleurrijke patroon van het station van Koning Boudewijn tot de mozaïeken van het metrostation van Yser. In iedere video kan je zelf van station tot station reizen, zowel bovengronds, als ondergronds. Het is een heerlijk ontspannende manier om Brussel te doorkruisen vanuit je luie zetel.


Er is slechts weinig geweten over de Minecraft-meester ‘DocteurGaufre’, behalve dat die allicht fan is van de betere wafel, en enorm veel talent heeft voor Minecraft.


Minecraft

Minecraft is een zogenaamde ‘sandbox’-game, een soort openwereldspel waarin de speler zelf erg veel creativiteit krijgt. ‘Minecraft’-spelers hebben geen vooraf uitgedokterd doel. De speler kiest zelf of hij tijdens het spelen grondstoffen gaat delven, voorwerpen gaat bouwen of de monsters in de open wereld een kopje kleiner gaat maken. ‘Minecraft’ is wereldwijd razend populair, vooral vanwege de mogelijkheid om volledig nieuwe gebouwen en werelden uit te bouwen met de materialen die overal te vinden. Het spel ging al maar liefst 110 miljoen keer over de toonbank.


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/wow-gamer-bouwt-volledige-brusselse-metronetwerk-na-minecraft-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels