HomeNieuwsBizarWOW. Deze Australiër is de oudste competitieve voetballer ter wereld

WOW. Deze Australiër is de oudste competitieve voetballer ter wereld

Een Australische man die voor zijn lokale voetbalploeg speelt heeft op 79-jarige leeftijd een wereldrecord gevestigd als oudste voetballer in competitieverband. Dat meldt Guinness World Records.

David Mudge vierde onlangs nog zijn 80ste verjaardag. Hij was 79 jaar en 89 dagen oud toen hij voor de Kissing Point Football Club speelde tegen North Turramurra in een competitie van de voetbalbond Northern Suburbs Football Association. Zijn team verloor met 6-0. Na afloop van de wedstrijd stonden spelers van beide teams in de rij om hem toe te juichen en de hand te schudden.

Mudge, die wekelijks voor het 45+ team speelt, nam zelf contact op met Guinness World Records nadat zijn zoon had vernomen dat de vorige recordhouder van de titel ‘oudste competitieve voetballer (man)’ ‘slechts’ 73 jaar oud was. Om in aanmerking te komen voor het record moest Mudge een volledige wedstrijd van 90 minuten spelen, een criterium waar de superfitte David vlotjes aan voldeed.

Clubvoorzitter en penningmeester

Zijn decennialange betrokkenheid bij de Northern Suburbs Football Association begon in 1958, toen hij begon te spelen voor een club uit Beecroft in de leeftijdsgroep onder 14,5 jaar. Hij kwam in 1974 bij zijn huidig team Kissing Point terecht en heeft daar verschillende functies op en naast het veld vervuld, zoals scheidsrechter, clubvoorzitter en penningmeester. Hij runde zelfs de kantine. Als groot sportliefhebber heeft David in zijn leven ook cricket, touch football en rugby gespeeld.


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/wow-deze-australier-de-oudste-competitieve-voetballer-ter-wereld

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels