HomeNieuwsBizarVrouwen geboren als man kunnen binnenkort kinderen krijgen

Vrouwen geboren als man kunnen binnenkort kinderen krijgen

Transgender vrouwen kunnen zich binnenkort volledig vrouw voelen. Een toonaangevende vruchtbaarheidsexpert zegt dat vrouwen geboren als man in de nabije toekomst kinderen kunnen krijgen. 

Volgens Dr. Richard Paulson, voorzitter van The American Society for Reproductive Medicine, kunnen vrouwen die geboren zijn als man gedoneerde baarmoeders krijgen en binnenkort ook bevallen.

Anatomisch mogelijk

Dr. Paulson stelt dat er geen anatomische reden is waarom een baarmoeder niet succesvol kan worden geïmplanteerd bij een transgender vrouw. “Er zouden extra uitdagingen bij komen kijken, maar ik zie geen opvallende problemen die het kunnen verhinderen”, vertelt de expert tegen The Telegraph. “Ik verwacht persoonlijk dat er transgender vrouwen zijn die een baarmoeder willen hebben en dus voor een transplantatie zullen kiezen.”

Hoewel de vorm van een mannelijk en een vrouwelijk pelvis verschilt, zou er toch ruimte zijn voor de getransplanteerde baarmoeder. Hij voegt wel toe dat door de vorm van de mannelijke baarmoeder de vrouwen enkel via een keizersnede zullen kunnen bevallen.

Onethisch 

Britse experten hebben al hun zorgen geuit. Ze waarschuwen dat een zwangerschap bij een transgender vrouw onethisch kan zijn, aangezien het veiliger is voor het kind om geboren te worden via een surrogaatmoeder.

Professor Julian Savulescu, filosoof en bio-ethisch specialist aan Oxford University, is één van hen. “Hoewel het technisch mogelijk is, moet je zeker zijn dat de baarmoeder normaal zal functioneren tijdens de zwangerschap”, zegt hij tegen The Telegraph. “Een baarmoederbreuk kan de foetus doden of voor een permanente handicap zorgen.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels