HomeNieuwsBizarVoor het eerst sinds 1936 dode door kangoeroe in Australië

Voor het eerst sinds 1936 dode door kangoeroe in Australië

Voor het eerst sinds 1936 is in Australië een persoon door een kangoeroe gedood. Volgens Australische media gaat het om een 77-jarige man die het wilde dier vermoedelijk als huisdier hield.

Het incident vond plaats in West-Australië, in de plaats Redmond op zo’n 400 kilometer van de stad Perth. De man was zwaargewond toen hij zondagmiddag werd gevonden door een familielid. Die schakelde hulp in, maar dat mocht niet meer baten. De man overleed ter plekke.

Kangoeroe doodgeschoten

Australische media melden dat de hulpdiensten bij aankomst werden gehinderd door de kangoeroe. Het ambulancepersoneel kon vanwege het wilde dier niet bij de man komen. De politie schoot de kangoeroe dood omdat het dier «een voortdurende bedreiging vormde voor de hulpdiensten».

Het komt wel vaker voor dat mensen worden aangevallen door kangoeroes, maar een dodelijk afloop is zeer ongebruikelijk. De voorlaatste melding van een fatale aanval dateert volgens lokale media uit 1936. Toen stierf een 38-jarige man toen hij twee honden van een kangoeroe probeerde te redden.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/voor-het-eerst-sinds-1936-dode-door-kangoeroe-australie

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels