HomeNieuwsBizarVIDEO. Man steekt arm door omheining en wordt gebeten door leeuw

VIDEO. Man steekt arm door omheining en wordt gebeten door leeuw

Een leeuwin heeft een Zuid-Afrikaanse man gebeten toen hij het dier probeerde te aaien. Ondanks de waarschuwingen stak de vijftiger zijn arm doorheen de elektrische omheining, waarop het roofdier z’n tanden zette.

De 55-jarige Pieter Nortje was voor zijn tiende huwelijksverjaardag op vakantie in het Tikwe River Lodge-verblijf in Virginia in de Zuid-Afrikaanse provincie Vrijstaat. Tijdens de vakantie planden ze onder andere een bezoek aan de katachtigen.

In de video zien we hoe de vijftiger zijn hand door de elektrische omheining van het territorium steekt. Hij aait zorgeloos een leeuwin en doet dat nog eens wanneer er nog een tweede leeuwin komt aangelopen.

Tot op het bot

Maar die tweede wilde kat bijt zich meteen vast in de onderarm van Nortje. Pas na enkele seconden verliest de katachtige haar grip en laat ze de arm los. Zijn vrouw schreeuwt het uit terwijl ze de vreselijke gebeurtenis filmt. Volgens lokale media beet het roofdier tot op het bot. De man werd meteen naar het ziekenhuis in Bloemfontein gebracht. Hij liep ook een septische shock op waarbij bacteriën in de bloedbaan belandden. Nortje verkeert in een stabiele toestand, maar of zijn arm te redden valt, is niet bekend.

Het gastenverblijf organiseert al zes jaar bezoeken aan de leeuwen, zonder enig incident. Volgens de woordvoerder is het verblijf niet aansprakelijk, omdat er duidelijke waarschuwingsborden staan dat je de dieren niet mag aanraken.

Het bericht VIDEO. Man steekt arm door omheining en wordt gebeten door leeuw verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels