HomeNieuwsBizarVIDEO. Deze Britse tuktuk is de snelste ter wereld

VIDEO. Deze Britse tuktuk is de snelste ter wereld

De Britse Matt Everard uit Essex heeft het snelheidsrecord van een tuktuk verbroken. De 48-jarige tuktuk, een veel voorkomend vervoersmiddel in Azië, haalde een snelheid van maar liefst 119,584 kilometer per uur.

Everard kocht de tuktuk op een avond toen hij al behoorlijk wat gedronken had. Op Ebay telde hij er 3.000 pond, of zo’n 3.460 euro, voor neer. Om het wereldrecord te breken moest hij ook een passagier hebben en zijn neef bood zich aan voor de klus. Het 48-jarige vervoersmiddel was niet meer in de beste staat, dus moest de Brit nog heel wat kosten doen om het record te breken.

Wiebelen

Zo verving hij de oude tweetaktmotor door een 1.300 cc Daihatsu injectiemotor. In totaal spendeerde hij zo’n 20.000 pond aan het upgraden van de tuktuk. Dat wierp zijn vruchten af. Tegen een snelheid van 119,584 kilometer per uur raasde de driewielige wagen over het asfalt. “Op een bepaalde snelheid wiebelde het wiel licht, maar als je eenmaal voorbij die snelheid ging, werd het weer wat beter en was het prima. Ik ben zeer verheugd met het record”, vertelt Everard.

Het bericht VIDEO. Deze Britse tuktuk is de snelste ter wereld verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels