HomeNieuwsBizarSpaanse baby’s veranderen in weerwolven door verkeerde medicatie

Spaanse baby’s veranderen in weerwolven door verkeerde medicatie

Meerdere kinderen in Spanje hebben opeens last van extreme haargroei, door het innemen van een besmet medicijn. De kinderen, veelal baby’s, ontwikkelden symptomen die lijken op het ‘weerwolfsyndroom’ zoals haargroei op gezicht, armen en benen. De Spaanse gezondheidsautoriteit Aemps meldt na onderzoek dat de kinderen een medicijn tegen maagziekte innamen, dat besmet was geraakt met een middel tegen haaruitval.

In totaal zijn er zeventien gevallen in Cantabria, Valencia en Granada bekend. In alle gevallen was omeprazol voorgeschreven maar de pillen bleken besmet te zijn met minoxidil, dat de haargroei bevordert. Vermoedelijk raakte het medicijn al besmet bij een distributeur in India en kwam het zo bij minstens 23 apotheken in het zuiden van Spanje terecht. Het farmaceutisch bedrijf dat in de fout is gegaan is voorlopig gesloten en de betreffende geneesmiddelen zijn uit de markt gehaald.

Volwassen wenkbrauwen

“Mijn zoontje was zes maanden oud toen hij opeens ‘volwassen wenkbrauwen’ kreeg”, zei een moeder tegen Spaanse media. “Opeens zaten zijn voorhoofd, wangen, armen, benen en handen onder de haren”, meldt een andere geschrokken moeder. De baby’s lijden allemaal aan de zeldzame aandoening Hypertrichosis, beter gekend als het ‘weerwolfsyndroom’.

Aemps stelt de ouders gerust. De haargroei van de baby’s zal vanzelf afnemen zodra ze andere medicatie innemen.

Het bericht Spaanse baby’s veranderen in weerwolven door verkeerde medicatie verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels