Vind ons op

Zita

SCHATTIG! Pandatweeling geboren in Tokio (video)

Bizar

SCHATTIG! Pandatweeling geboren in Tokio (video)

In de Japanse stad Tokio zijn twee kleine wondertjes geboren: twee reuzenpanda’s. De soort is bedreigd door uitsterving, waardoor de geboorte van de tweeling extra veel vreugde teweeg brengt. «Toen ik het nieuws van een tweede baby hoorde, kon ik niet anders dan huilen», vertelt de directeur van de zoo.

In Tokio’s Ueno Zoo is een pandatweeling geboren. De baby’s – waarvan de geslachten nog niet gekend zijn – kwamen op de wereld in de vroege uurtjes van woensdag 23 juni. Ze zijn nog erg klein: nauwelijks de lengte van een stuk boter, aldus People Magazine.

«Het personeel werkt nu samen om de moeder en de kinderen te observeren en beschermen», schrijft de dierentuin in een verklaring. De welpjes liggen in een couveuse, omdat reuzenpanda moeders niet vaak voor twee pasgeborenen tegelijkertijd zorgen. Een van de panda’s zou dus afgestoten kunnen worden. Daarom roteren de kleintjes nu tussen de moeder en de couveuse.

Met uitsterven bedreigd

De moeder en vader kwamen in 2011 vanuit China naar de Ueno Zoo. De twee zijn ook de ouders van dochtertje Xiang Xiang, die in 2017 werd geboren. Voor het fokken van de panda’s werkt Ueno Zoo samen met de dierentuinen van Peking (China) en San Diego (Verenigde Staten). Succesvol fokken tussen reuzenpanda’s in gevangenschap is zeldzaam. En dat is slecht nieuws, de soort is namelijk kwetsbaar, want er leven slechts 1.800 reuzenpanda’s in het wild.

De geboorte van de tweeling – die voorlopig nog geen naam heeft gekregen – was dus een vreugdzaam gebeuren. «Toen ik het nieuws van een tweede baby hoorde, kon ik niet anders dan huilen», vertelt de directeur van de zoo in een interview met de Britse zender BBC.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/schattig-pandatweeling-geboren-tokio-video

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top