HomeNieuwsBizarPsychopaten luisteren graag naar Justin Bieber

Psychopaten luisteren graag naar Justin Bieber

Noem jij jezelf een Belieber? En ga je steevast uit de bol als je zijn muziek hoort? Slecht nieuws, want onderzoekers aan de New York University hebben aangetoond dat fan zijn van Biebers muziek hand in hand gaat met psychopathie.

Betekent dit nu dat je na een dansje te placeren op de hit ‘Where Are U Now’ zin krijgt om zomaar een puppy te doden? Natuurlijk niet, maar uit de studie van professor psychologie Pascal Wallisch en Nicole Leal blijkt dat de muziek van Justin Bieber correleert met psychopathie, een persoonlijkheidsstoornis die gekenmerkt wordt door manipulatie en een gebrek aan empathie.

What Do You Mean

Voor het onderzoek legden Wallisch en Leal zo’n 190 psychologiestudenten aan de NYU een enquête voor die hun niveau van psychopathie moest bepalen. Studenten moesten daarvoor al dan niet akkoord gaan met uitspraken als ‘Wat voor mij juist is, is waar ik mee weg geraak’ en ‘Liefde wordt overschat’.

Na de enquête luisterden de respondenten naar een serie van liedjes en werd gevraagd elke song een score van één tot zeven te geven. De liedjes varieerden in genre. Wallisch en Leal gingen daarna op zoek naar correlaties tussen de muziek en de scores op de test.

Liedjes als ‘What Do You Mean’ van Justin Bieber, ‘Lose Yourself’ van Eminem en ‘No Diggity’ van Blackstreet toonden de grootste correlatie. Dat meldt de Washington Post. Mensen die graag naar ‘Money for Nothing’ van Dire Straits en ‘My Sharona’ van The Knack luisteren, scoren minder hoog op de tests. Voor de zekerheid leg je dus volgende keer best een plaatje van Dire Straits op in plaats van een hitsingle van het popidool.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels