HomeNieuwsBizarPrikkelarme binnenspeeltuin voor kinderen met ASS of hoogsensitiviteit

Prikkelarme binnenspeeltuin voor kinderen met ASS of hoogsensitiviteit

Bizidee heeft nu ook in Genk het beste idee voor starters beloond. Deze keer viel Nicky Peeters in de prijzen met Binnengewoon, een binnenspeeltuin voor kinderen met prikkelverwerkingsproblemen.

Nicky Peeters weet hoe lastig speeltuinen zijn voor kinderen met hoogsensitiviteit of autisme. Ook bij haar eigen dochter komen visuele en audiovisuele prikkels hard binnen. “Met Binnengewoon willen we alle kinderen aan het spelen krijgen, en dan vooral kinderen die niet in een gewone (binnen)speeltuin terecht kunnen omdat de omgeving te overweldigend overkomt.”

De binnenspeeltuin van Nicky zal prikkelarm worden ingericht. De ruimtes worden verdeeld in kleinere zaaltjes, waar een beperkt aantal kinderen zich zullen uitleven. Er zal geen muziek uit de boxen knallen en geluidsisolatie moet een overdaad aan auditieve prikkels vermijden. Voor kinderen met ASS is structuur erg belangrijk. Elk kind krijgt een boekje met foto’s en pictogrammen. Ook in de speeltuin hangen deze op, zodat ze voor de kinderen herkenbaar zijn. Niet alleen de kinderen zullen zich vermaken in deze speeltuin. “Ook voor ouders is het een uitgelezen ontmoetingsplaats.”

Ook een goed idee? Doe mee aan de Pop Poll van Bizidee. Wie weet win je een prijzenpakket ter waarde van 4.000 EUR. www.bizidee.be/pop-poll.

 

Het bericht Prikkelarme binnenspeeltuin voor kinderen met ASS of hoogsensitiviteit verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels