HomeNieuwsBizarOvervalster laat zich inspireren door ‘De Buurtpolitie’

Overvalster laat zich inspireren door ‘De Buurtpolitie’

Een 37-jarige vrouw uit Kortrijk riskeert twee jaar cel voor twee gewapende overvallen. Vorig jaar drong ze twee keer dezelfde nachtwinkel binnen en bedreigde ze de uitbaters. Opvallend genoeg heeft de dievegge zich voor haar criminele exploten laten inspireren door een aflevering van de VTM-reeks ‘De Buurtpolitie’.

De feiten dateren van 4 en 10 november vorig jaar. De vrouw uit Kortrijk had het gemunt op de inhoud van de kassa. Bij de eerste keer zou ze met 450 euro gaan lopen zijn, de tweede keer liep het fout. De uitbater greep in, waardoor het tot een schermutseling kwam en de vrouw uiteindelijk ingerekend kon worden.

Volgens de uitbaters is er bovendien sprake van een soort copycatgedrag. “Ze hanteerde dezelfde modus operandi als bij een aflevering uit ‘De Buurtpolitie’, zoals het gebruik van een alarmpistool en het afplakken van een nummerplaat”, reageert de advocaat van de slachtoffers.

Blanco strafblad

Volgens de verdediging valt de persoon niet te vereenzelvigen met de feiten. “Het gaat hier om een alleenstaande vrouw met een blanco strafblad en een vlekkeloos parcours. Het plaatje klopt niet. Ze verkeerde in geldnood”, klonk het. Er werd aangedrongen om de vrouw in een psychiatrische instelling te plaatsen in plaats van haar naar de gevangenis te sturen, omdat de vrouw zwakbegaafd is. Ze drukte ook in tranen haar spijt uit. Het openbaar ministerie vorderde twee jaar, waarvan de helft effectief.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels