HomeNieuwsBizarOudste Golden Retriever ooit blaast 20 kaarsjes uit

Oudste Golden Retriever ooit blaast 20 kaarsjes uit

Je zult het niet vaak horen, dat een inmiddels bejaarde hond de twintig (!) heeft gehaald. Toch is het Augustus – liefkozend Augie genoemd door haar baasjes – uit Tennessee gelukt. De Golden Retriever is daarmee de oudste van haar soort, misschien wel ooit.

Het dierenasiel dat Augie aan een thuis hielp, postte de memorabele gebeurtenis op Facebook. Volgens hen is de bejaarde hond in 2000 geboren, ze zou dus inderdaad twintig jaar oud zijn. Op 14-jarige leeftijd, ook al vrij bejaard voor een hond, kwam ze bij het asiel terecht.

Record voor haar soort

Volgens het asiel, GoldHeart Golden Retrievers Rescue, heeft Augie een record te pakken. Golden Retrievers worden namelijk gemiddeld ongeveer tien tot twaalf jaar oud. Augie gaat daar met haar twintig jaar dus fors overheen. Er zijn wel verhalen van Golden retrievers die een jaar of 17, 18 en heel soms zelfs 19 worden, maar nog geen hond die de 20 haalde. Tot nu dus!

Ondanks het feit dat Augie dus best bejaard is, is haar gezondheid nog vrij goed volgens haar baasjes. Alleen aan de grijze haren op haar snuit en het ietwat onhandige opstaan zou je kunnen zien dat ze op leeftijd is.

Feest met taart

Wat is nu een verjaardag (plus record) zonder feestje? Dus werd er een hondenfeest georganiseerd voor de bejaarde hond, inclusief taart! Augie en haar vrienden, uiteraard ook Golden Retrievers, konden smullen van een diervriendelijke worteltaart.

Volgens het asiel dachten de nieuwe baasjes van Augie dat niemand anders zo’n oude hond zou willen toen ze haar op 14-jarige leeftijd adopteerden, maar hadden ze geen idee van wat ze met haar zouden meemaken! In de zes jaar dat Augie bij haar baasjes is, zijn ze samen op verschillende roadtrips geweest en heeft ze zowel honden als katten als broers en zussen mogen verwelkomen. Een feest voor baas en hond, dus!

Bron: Metro Nederland

Het bericht Oudste Golden Retriever ooit blaast 20 kaarsjes uit verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels