HomeNieuwsBizarNederlandse stad aangeklaagd vanwege gebrek aan zwarte pieten

Nederlandse stad aangeklaagd vanwege gebrek aan zwarte pieten

Het begint stilaan een traditie te worden in Nederland: november is de ‘zwartepietendiscussiemaand’. Deze keer wordt die afgetrapt door iemand die de gemeente Apeldoorn voor de rechter daagt vanwege de kleur van de pieten tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas volgende week zaterdag. Niet omdat ze zwart zijn, maar omdat er alleen zogenaamde roetveegpieten te zien zullen zijn. De bezwaarmaker wil dat de vergunning voor de intocht wordt geschrapt.

De Nederlandse publieke omroep NTR besloot in september dat er geen zwarte pieten meer bij de intocht zullen zijn. Daartegen kwamen in Apeldoorn twee bezwaren binnen. Organisaties als anti-islambeweging Pegida en de Nederlandse Volks Unie NVU roepen bovendien op om als Zwarte Piet naar Apeldoorn te komen. Volgens de gemeente zijn deze groeperingen niet naar de rechter gestapt. Het gaat om een van de twee bezwaarmakers, maar een woordvoerder wilde dinsdag nog niet zeggen wie dat is.

Rechtzaak

De rechtbank bestudeert  de ingediende stukken voor een zitting en neemt later een besluit of en zo ja wanneer de rechtszaak plaatsheeft.

Het bericht Nederlandse stad aangeklaagd vanwege gebrek aan zwarte pieten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels