HomeNieuwsBizarMeisje deelt geniale manier om oplichter te slim af te zijn

Meisje deelt geniale manier om oplichter te slim af te zijn

Een Filipijnse studente heeft op Twitter foto’s geplaatst van een conversatie die ze met een oplichter had. De nietsvermoedende fraudeur was duidelijk niet voorbereid op haar antwoorden.

Uit het niets kreeg Shaina Gimao een sms van een onbekend nummer. Daarin stond dat ze een prijs had gewonnen van een wedstrijd waaraan ze nooit had deelgenomen. De studente wist meteen dat het om internetfraude ging, dus bedacht ze een geniale manier om de ​oplichter in de luren te leggen.

Bijbellezing

In de sms stond dat de jonge vrouw een hoop geld en een nieuwe laptop had gewonnen. Om haar prijs in ontvangst te kunnen nemen, moest ze haar persoonlijke gegevens doorsturen. Overduidelijk een geval van phishing, wist ze, dus ze besloot de oplichter te belazeren. Ze nam de stijl van de phishing-sms over en antwoordde: “Proficiat, u heeft u met succes ingeschreven voor Gebed van de Dag! 50 peso’s worden van uw belasting afgetrokken!”

Ze schreef dat de oplichter 50 peso’s per dag zou worden aangerekend, tenzij hij zich voor het dagelijkse gebedsabonnement afmeldt. Om de boodschap meer overtuigend te maken, voegde de studente er een bijbellezing aan toe: “Steeds houd ik de Heer voor ogen, met hem aan mijn zijde wankel ik niet.”

“Annuleren”

De fraudeur raakte duidelijk in paniek en viel uit zijn rol. Hij stuurde Shaina verschillende sms’en met het woord ‘Annuleren’. Ze kende echter geen genade en antwoordde: “Sorry, u heeft een ongeldige code ingevoerd. Probeer alstublieft opnieuw.” De fraudeur deed opnieuw een poging om het abonnement op te zeggen, maar het meisje hield voet bij stuk.

Nadien deelde Shaina de briljante screenshots op Twitter en schreef: “Hoe je scammers een mini-hartaanval kan bezorgen.” De tweet kreeg meer dan 130.000 likes en en werd bijna 60.000 keer geretweet.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels