Connect with us

Zita

MediaMarkt levert per ongeluk dure iMacs voor een paar euro

Bizar

MediaMarkt levert per ongeluk dure iMacs voor een paar euro

Door een fout op de website van MediaMarkt in Nederland konden klanten vorige week voor een paar euro een Apple iMac kopen van zo’n 2.000 euro. De computers werden ook bezorgd en de winkelketen eist nu dat kopers de iMacs terugsturen, of flink bijbetalen. Een aantal klanten weigert dat te doen.

Enkele bezoekers van de website trokken grote ogen, toen ze een een iMac voor een prikje konden bestellen. Sommige kopers willen de iMacs dan ook niet terugsturen omdat ze al zijn geleverd en de koopovereenkomst in hun ogen definitief is. Juridisch adviesbureau Aliter Melius staat een aantal van hen bij. In e-mails die het Nederlandse persagentschap ANP heeft gezien, staat dat MediaMarkt minstens in één geval een incassobureau wil inschakelen.

Mediamarkt laat in een reactie weten dat het aantal iMacs dat met de foute prijs is verkocht “op twee handen te tellen is”. “Zodra we erachter kwamen dat de prijs niet klopte, hebben we contact gezocht met de kopers. Met bijna iedereen konden we tot een oplossing komen want ook de klanten begrepen dat dit te mooi was om waar te zijn”, aldus een woordvoerder van de winkelketen.

Hoogslaper voor een prikje

In 2017 hoefde de keten Leen Bakker een hoogslaper die per ongeluk op de website voor 24 euro werd aangeboden, ook niet voor die prijs te leveren. De hoogslaper, die normaal gesproken 319 euro moest kosten, werd door een fout met meer dan 90% korting aangeboden. Leen Bakker annuleerde al die orders.

Sommige klanten die daardoor naast een goedkope hoogslaper grepen, stapten naar de rechter. Die vond dat de klanten er redelijkerwijs niet vanuit mochten gaan dat de getoonde prijs de juiste was. Daarom moest Leen Bakker de bedden niet alsnog voor 24 euro leveren, zoals de ’gedupeerden’ hadden geëist.

Het bericht MediaMarkt levert per ongeluk dure iMacs voor een paar euro verscheen eerst op Metro.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer in Bizar

To Top